In 2016, lasati DNA in pace!

Anul viitor vom avea doua randuri de alegeri, dintre care cel putin cele locale sunt viciate de blatul PSD-PNL asupra alegerii primarilor dintr-un singur tur, vom avea un guvern parazitat din punct de vedere bugetar de politicieni iresponsabili, dar, mai important decat orice, vom avea parte de noi numiri in fruntea Parchetului General si DNA. Daca insa nu este vorba de antagonizarea coruptilor, ci a unor reprezentanti ai Sistemului de Justitie, atunci avem o oarecare idee despre cine ar fi vorba din momentul in care presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, Dana Girbovan, care intr-un text vitriolic in care acuza presa si societatea civila de lipsa de transparenta, sustine ca "presiunile facute pe actualul ministru al Justitiei, pe cine sa propuna deja pentru anul viitor (!) la conducerea DNA, prezumabil pe Kövesi - n.n., sunt, in acest context, de neacceptat si un atentat la independenta justitiei".

acum 100 luni (27 Dec 2015)

Anul viitor vom avea doua randuri de alegeri, dintre care cel putin cele locale sunt viciate de blatul PSD-PNL asupra alegerii primarilor dintr-un singur tur, vom avea un guvern parazitat din punct de vedere bugetar de politicieni iresponsabili, dar, mai important decat orice, vom avea parte de noi numiri in fruntea Parchetului General si DNA.

Daca avem garantia ca ceva a inceput sa mearga bine in Romania, acest ceva este combaterea coruptiei si de aceea Directia Nationala Anticoruptie trebuie lasata sa isi continue activitatea sub conducerea actualului procuror-sef, Laura Codruta Kövesi, care a avut performante concrete si masurabile si al carei mandat poate fi reinnoit conform legii. Avem deja precedentul guvernului minoritar Tariceanu din perioada 2007-2008 cand PSD a trecut prin Parlament tot ce a vrut si a votat ce mariri a poftit, urmat de PDL, care a promovat, la randul sau, marirea salariilor profesorilor, care nu s-a mai intamplat niciodata. PSD are nevoie sa-si cultive baza electorala si maririle de pensii si salarii sunt arma sa favorita. Guvernul Ciolos, care s-a aratat destul de timid in chestiunea pensiilor speciale, va fi bombardat cu astfel de legi de catre un Parlament care nu isi va asuma nici o responsabilitate pentru guvernarea tarii si se va gasi in imposibilitatea de a se incadra in tintele de deficit, si asa mari, fixate. Daca nu va indrazni sa traga o linie in fata acestui asalt populist al Parlamentului, atunci guvernarea va fi ratata complet, pentru ca in asemenea conditii nu vor putea fi adoptate nici un fel de reforme. O astfel de formula de "guvernare" in care nimeni nu isi asuma nimic in ceea ce priveste banul public, iar costurile se contabilizeaza in dreptul "tehnocratilor" pare sa fie formula de vis atat pentru PSD, cat si pentru PNL, partide aflate intr-o criza grava de legitimitate, care nu sunt dispuse sa isi asume nimic din punct de vedere politic, dar vor sa isi mentina dominatia asupra statului. Daca intentiile de vot... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro