Improvizatiile criminale pe care pompierii le gasesc in casele oamenilor

Improvizatiile criminale pe care pompierii le gasesc in casele oamenilor

Sezonul de iarna aduce cu sine, pe langa bucuriile de rigoare, si multe tragedii. Nu de putine ori in astfel de cazuri, in timpul incendiilor, nu doar viata celor din casa cuprinsa de flacari este pusa in pericol, ci si a celor care incearca sa ii salveze.

acum 69 luni (8 Jan 2017)

Sezonul de iarna aduce cu sine, pe langa bucuriile de rigoare, si multe tragedii. Improvizatiile si lipsa de interes pentru sistemul de incalzire sunt principalele cauze ale incendiilor care pornesc de la horn si din zona acestuia.

De cele mai multe ori, pompierii afla despre improvizatiile folosite de oameni si despre neglijenta lor atunci cand este prea tarziu, respectiv dupa izbucnirea unui incendiu, atunci cand verifica pagubele si sursa incendiului. Incendiile precum depozitarea lemnelor de foc aproape de gura sobei, sau aprinderea focului folosind combustibil lichid ca benzina sau motorina reprezinta doar o parte dintre cauzele cunoscute de populatie. Daca cosurile de fum nu sunt izolate termic fata de elementele combustibile ale cladirii cum ar fi pereti, grinzi, astereala, nu sunt stabile si rezistente la foc, nu pot impiedica propagarea incendiului in cladire", explica plutonierul major Marius Siladi, din cadrul ISU "Somes" Satu Mare. Nu de putine ori in astfel de cazuri, in timpul incendiilor, nu doar viata celor din casa cuprinsa de flacari este pusa in pericol, ci si a celor care incearca sa ii salveze. Improvizatiile intalnire de pompieri in timpul misiunilor sau dupa ce au salvat o casa din flacari sunt din cele mai diverse.

"Am intalnit nenumarate improvizatii care au rolul de a incalzi o locuinta, in functie de marimea ei. Din ce am intalnit sunt improvizatii de radiatoare cu rezistenta electrice, sobe metalice si tip teracota improvizate alimentate cu combustibil solid, sobe metalice cu arzatoare alimentate cu GPL/gaz metan, combustibil lichid neomologate", povesteste Marius Siladi, din cadrul ISU Satu Mare.

Inspectoratele pentru situatii de urgenta din fiecare judet transmit o serie de informari si avertizari la inceputul fiecarui sezon rece, cu scopul de a preveni tocmai aceste incidente neplacute, care pot fi chiar mortale. Prea putine dintre acestea sunt luate in seri... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro