Impozitul pe gospodarii ramane in grila Guvernului

Impozitul pe gospodarii ramane in grila Guvernului

Si asta doar daca ne raportam la datoriile la stat de peste 2,3 miliarde lei pe care le au in prezent circa 10.000 de persoane fizice si la faptul ca in noul sistem de impozitare nu va mai exista retinere la sursa.

acum 35 luni (29 Jun 2017)

"Incepand cu 2018, vom reintroduce impozitul pe venitul global (IVG) la nivelul persoanei fizice", se arata in noul program de guvernare. Programul pastreaza una dintre mentiunile anterioare care arata ca "pentru incurajarea mediului de afaceri, propunem reducerea impozitului pe venit, de la 16% la 10% si a contributiilor de la 39,25% la 35%, incepand cu 1 ianuarie 2018".

In cadrul acestui impozit, veniturile mai mici de 2.000 lei/luna vor fi scutite si se vor introduce mai multe deduceri care sa incurajeze economisirea, investitiile si cresterea standardelor de sanatate si educatie pentru populatie.

Asa cum am mai scris, controversatul act normativ privind impozitul pe gospodarii - vehement combatut de mediul de afaceri si de societatea civila - ar fi putut aduce pierderi uriase bugetului de stat.

Si asta doar daca ne raportam la datoriile la stat de peste 2,3 miliarde lei pe care le au in prezent circa 10.000 de persoane fizice si la faptul ca in noul sistem de impozitare nu va mai exista retinere la sursa. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro