Impozitele se vor plati online, in rate, fara dobanda

Catalin Cretu, director regional pentru Romania, Croatia si Slovenia al Visa Europe sustine ca este un pas important deoarece "de la 200 de primarii care accepta in prezent si pana la cateva mii exista cale lunga si credem ca aici s-ar putea constitui marea valoare care ar putea fi adusa". De asemenea, documentul indica faptul ca in primul an intoducerea sistemului de plata online va aduce economii la bugetul de stat de 700.000 de lei, iar la bugetul local de doua milioane de lei. In medie, pana in 2018, economiile la bugetul de stat vor fi de 380.000 de lei, iar la cel local de 860.000 de lei.

acum 62 luni (6 Oct 2014)

Sistemul informational va conecta toate institutiile publice din tara, Romania devenind astfel primul stat din lume care va avea un punct unic de plata cu cardul pentru toate taxele si impozitele. "Un important avantaj este ca vom putea conecta la acest sistem toate institutiile publice, adica aproximativ 5.000 - vorbim de primarii, ANAF, toate institutiile publice", a declarat Ioana Petrescu, ministrul Finantelor. Catalin Cretu, director regional pentru Romania, Croatia si Slovenia al Visa Europe sustine ca este un pas important deoarece "de la 200 de primarii care accepta in prezent si pana la cateva mii exista cale lunga si credem ca aici s-ar putea constitui marea valoare care ar putea fi adusa". Acesta arata ca sistemul va permite tuturor cetatenilor sa-si plateasca taxele si impozitele de casa, utilizand calculatorul, asa cum procedeaza atunci cand comanda un produs de pe internet. "De exemplu, cei care au o problema financiara pot apela la o ruda din strainatate care sa-i achite online datoriile, fara sa mai trimita bani. In acelasi timp sistemul este util si pentru cei ce locuiesc intr-un oras si au de platit taxe si impozite in alt oras", afirma Vladimirescu. Directorul MasterCard vorbeste despre doua proiecte asemanatoare, unul care va fi implementat in Australia si altul in Egipt, in ambele cazuri partenerul de discutie al organizatiilor de plata fiind Banca Nationala din tarile respective.

Cat economiseste statul

Din nota de fundamentare a ordonantei aprobate recent de Guvern prin care se autorizeaza Trezoreria Statului sa accepte plata cu cardul, se arata ca va fi astfel imbunatatita colectarea de taxe si impozite la buget. De asemenea, documentul indica faptul ca in primul an intoducerea sistemului de plata online va aduce economii la bugetul de stat de 700.000 de lei, iar la bugetul local de doua milioane de lei. In 2016, economiile la bugetul de stat vor creste la 1,2 milioane de lei, iar la bugetul local la 2,3 milioane d... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro