Imigrantii protesteaza in fata garii din Budapesta pentru a ajunge in Germania unde sunt bine primiti FOTO VIDEO

Imigrantii protesteaza in fata garii din Budapesta pentru a ajunge in Germania unde sunt bine primiti FOTO VIDEO

Toate punctele de acces in gara sunt pazite de politie, pentru a bloca intrarea imigrantilor. Politia din Munchen s-a declarat impresionata de cantitatea mare de alimente, apa si alte provizii donate de localnici, in conditiile in care mii de refugiati au sosit cu trenurile din Ungaria in capitala Bavariei, relateaza site-ul TheLocal.de. Pana acum site-ul a primit 400 de aplicatii de la refugiati, iar cei doi tineri sustin ca proiectul lor ii ajuta nu numai sa isi gaseasca o locuinta, ci si sa invete limba tarii in care se afla si sa se acomodeze mai bine la noul mediu.

acum 58 luni (2 Sep 2015)

Toate punctele de acces in gara sunt pazite de politie, pentru a bloca intrarea imigrantilor. Piata din fata garii si zonele inconjuratoare sunt pline de imigranti. Aproximativ 100 de imigranti au protestat de asemenea pe sine la gara Kobanya-Kispest din Budapesta, determinand interventia politiei. Acestia se opun incercarii autoritatilor de a-i urca intr-un tren catre Debrecen, unde ar urma sa fie dusi la un centru de receptie pentru imigranti. Ei trebuie insa sa se prezinte la un centru de receptie in termen de 24 de ore, pentru examinarea cererii lor, precizeaza comunicatul. Oficialii din landul Bavaria, din sudul Germaniei, a facut apel la ajutor din partea restului tarii, dupa ce a devenit un punct major de sosire a imigrantilor din Orientul Mijlociu si Africa in Europa, relateaza DPA in pagina electronica. Chiar daca Germania se astepta sa primeasca aproximativ 800.000 de imigranti anul acesta, sosirea in numar atat de mare a fost un soc. Ministrul a precizat ca aproximativ 2.000 de imigranti soseau zilnic in landul Bavaria in ultima perioada, dar de cateva zile numai in orasul Munchen sosesc circa 1.500 zilnic. Landul Baden-Wuerttemberg a promis deja ca va ajuta, iar autoritatile discuta cu oficialii companiei feroviare pentru a vedea ce optiuni exista pentru a le permite imigrantilor sa calatoreasca de la inceput spre alte parti ale Germaniei.

Ministrul german al Muncii, Andrea Nahles, a precizat ca din cauza valului de imigranti sunt necesare mai multe fonduri pentru programe sociale si de integrare a acestora in campul muncii. Ea a cerut intre 1,8 si 3,3 miliarde de euro in plus pentru astfel de cheltuieli, precizand ca suma necesara pana in 2019 s-ar putea ridica la sapte miliarde de euro. Ministrul a apreciat ca Germania ar putea beneficia de pe urma numarului mare de imigranti, integrandu-i in campul muncii. "Ei sunt plini de motivatie si au nevoie sa munceasca", a declarat ea. Politia din Munchen s-a declarat impresionata de cantitatea mare de a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro