Imamul musulman din Dublin avertizeaza asupra unui atac terorist in Irlanda

Imamul din Dublin a avertizat ca un atac terorist este posibil in Irlanda si mai spune ca propagarea urii este permisa in unele comunitati musulmane irlandeze. "Prin refugiu sigur, vreau sa spun ca nu sunt cautati, nu sunt identificati, nu sunt exclusi, nu sunt excomunicati din comunitate", a mai adaugat acesta cu referire la relatiile dintre comunitatile musulmane si autoritatile irlandeze.

acum 38 luni (6 Jun 2017)

Imamul din Dublin a avertizat ca un atac terorist este posibil in Irlanda si mai spune ca propagarea urii este permisa in unele comunitati musulmane irlandeze.

Shaykh Dr. Umar Al-Qadri, de la Centrul Islamic din Blanchardstown, West Dublin, spune ca a avertizat ani intregi ca nu se face nimic pentru a preveni radicalizarea tinerilor musulmani din Irlanda.

In interviul acordat publicatiei Herald, acesta spune ca nu l-a intalnit niciodata pe Rachid Redoune, unul din teroristii din Londra care s-a casatorit si a locuit pana anul trecut in zona Rathmines, la sud de Dublin.

Cu toate acestea, imamul a declarat ca fata celui de-al doilea atacator identificat de autoritatile britanice - Khuram Shazad Butt - i s-a parut "familiara" si poate chiar a fost in Dublin.

"Prin refugiu sigur, vreau sa spun ca nu sunt cautati, nu sunt identificati, nu sunt exclusi, nu sunt excomunicati din comunitate", a mai adaugat acesta cu referire la relatiile dintre comunitatile musulmane si autoritatile irlandeze.

Recrudescenta urii

Imamul Al-Qadri face referire la o anumita pagina de pe Facebook, despre care spune ca incita la ura.

El a mai spus ca nu a auzit niciodata de teroristul Redouane de la Londra.

"Numele lui nu nu-mi spune nimic, dar am vazut imaginea tipului de origine pakistaneza, acea fata fiind atat de familiara incat l-am vazut cu siguranta undeva la Dublin.

Intrebat unde l-ar fi vazut, el a raspuns: "Nu stiu, cred ca as fi putut sa-l vad oriunde, dar sigur este o fata pe care am mai vazut-o inainte". Acesta este un refugiu sigur pentru ei, deci ar fi foarte stupid ca ei sa faca ceva aici pentru ca ar ridica alerta. Dar cred ca, in momentul de fata, exista atat de multa ura incat as putea spune ca este posibil un act terorist si ma rog la Dumnezeu sa interzica sa se intample asta. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro