Imamul din Craiova a dezvaluit ce se intampla in moscheea lui si ce cauta aici adolescentul convertit la Islam, suspectat ca facea propaganda jihadista

Imamul din Craiova a dezvaluit ce se intampla in moscheea lui si ce cauta aici adolescentul convertit la Islam, suspectat ca facea propaganda jihadista

Imamul Mohammed Mansour Antif a precizat ca il cunoaste pe tanarul de 17 ani, ridicat marti dimineata de DIICOT, fiind suspectat de acte de terorism, pentru ca acesta renuntase la religia crestin-ortodoxa si se convertise la Islam. Tanarul povesteste si despre planurile sale, dupa ce va implini 18 ani: "La 18 ani, dupa finalizarea studiilor, voi lua bacalaureatul si permisul de conducere si apoi vreau sa merg la Universitatea Islamica din Medina (cu voia lui Allah), in scopul de a salva Coranul Sfant si cartile Hadith si Islamul, in scopul de a cunoaste povestea completa si a devenit un predicator islamic". Acuzat de propaganda jihadista Anchetatorii au informatii ca tanarul promova in mod sistematic, pe internet, prin intermediul platformelor online, mesaje de sustinere a organizatiilor teroriste, filme in care erau prezentate decapitari ale unor persoane capturate de membri ai gruparii ISIS, dar si materiale video cu mesaje de amenintare si folosire a unor mijloace de natura sa puna in pericol viata si integritatea persoanelor, au mai precizat sursele citate.

acum 100 luni (8 Dec 2015)

Imamul Mohammed Mansour Antif a precizat ca il cunoaste pe tanarul de 17 ani, ridicat marti dimineata de DIICOT, fiind suspectat de acte de terorism, pentru ca acesta renuntase la religia crestin-ortodoxa si se convertise la Islam. "Venea sa se roage de mai mult timp la noi, insa asta nu are nicio legatura cu actele de terorism.

Acesta a mai subliniat ca in moschee se discutau doar lucruri care promoveaza pacea, se citea si se studia Coranul, fara a se face referire la acte de violenta de orice natura. Mohammed Mansour Antif a mai subliniat ca, daca baiatul a fost racolat de grupare care l-ar fi instigat la violente, la extremism religios, atunci acest lucru este de condamnat.

Bunicul: "Am incercat sa-l convingem sa renunte la religia musulmana"

Aropiatii lui Luigi Constantin Boicea (foto jos), poreclit Omar, baiatul de 17 ani din Craiova ridicat marti, 8 decembrie, in jurul orei 12.00, de catre procurorii DIICOT, spun ca tanarul nu ar fi avut un comportament deviant, ci chiar foarte linistit.

De altfel, imediat ce s-a urcat in masina anchetatorilor, pentru a fi dus la Bucuresti, la audieri, cel supranumit "Omar" a refuzat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor, facand doar un semn cu degetul spre cer, soptind Allah, atunci cand a fost intrebat de ce crede ca este banuit de acte de terorism.

Bunicul tanarului sustine ca nimeni nu stia exact ce face Luigi, acesta ferindu-se de apropiati, cu care nu impartasea aproape nimic, mai ales din noile lui preocupari religioase. Apropiatii lui "Omar" mai spun ca baiatul s-ar fi indreptat spre religia musulmana in urma cu doi ani, fiind foarte preocupat de Islam.

Batranul mai spune ca baiatul isi schimbase si meniul alimentar, asa cum prevede religia musulmana: "Acum, trebuia sa facem doua tipuri de mancare in casa. Una pentru noi si alta, fara carne de porc, pentru Luigi, ca nu mai m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro