Imaginile nesimtirii celor care ies sa se bucure de aer curat. "Pet-uri, chiloti, prezervative, ne-ar trebui remorci"

Imaginile nesimtirii celor care ies sa se bucure de aer curat.

De pe cei aproape 8 kilometri parcursi pe digul raului Olt, membrii clubului de alergatori Slatina Running, oamenii cu profesii extrem de diferite, dar pe care ii uneste pasiunea pentru miscarea in aer liber, pe orice fel de vreme, au strans peste 50 de saci plini de resturi aruncare cu nepasare de cei care tranziteaza zona sau care poposesc pe malul Oltului sa se bucure de aer curat. "N-am avut asteptari de la nimeni, am avut asteptari de la noi, asa ca n-as vorbi de dezamagire" Intentia membrilor grupului Slatina Running de a igieniza zona e mai veche, a confirmat si Claudia Balas, muzeograf la Muzeul Judetean Olt si omul care, de obicei, prin obiectivul aparatului de fotografiat vede frumusetea de neegalat a zonei, in toate anotimpurile.

acum 20 luni (22 Apr 2018)

De pe cei aproape 8 kilometri parcursi pe digul raului Olt, membrii clubului de alergatori Slatina Running, oamenii cu profesii extrem de diferite, dar pe care ii uneste pasiunea pentru miscarea in aer liber, pe orice fel de vreme, au strans peste 50 de saci plini de resturi aruncare cu nepasare de cei care tranziteaza zona sau care poposesc pe malul Oltului sa se bucure de aer curat.

Alergatorii, care parcurg in fiecare duminica dimineata acest traseu, aveau in plan inca din iarna, care a fost una blanda si lipsita, in cea mai mare parte, de zapada, sa stranga resturile reperate in timpul alergarilor. Au asteptat si o vreme ceva mai prietenoasa, iar duminica-dimineata, 22 aprilie 2018, cei aproximativ 30 de membri ai grupului s-au pus pe treaba. A fost felul lor de a marca Ziua Pamantului, o zi de care o puzderie de institutii se leaga si, de obicei, emit comunicate de presa vorbind despre importanta unui mediu curat.

Sacii de gunoi si manusile de unica folosinta le-a asigurat o membra a grupului, din partea unui agent economic, iar firma de salubrizare din Slatina a trimis o echipa cu o masina. Noi am adunat in principal de pe traseul pe care alergam, pe dig, pe marginea digului, pentru ca spre Olt e dezastru, trebuie sa ai remorca langa tine.

"N-am avut asteptari de la nimeni, am avut asteptari de la noi, asa ca n-as vorbi de dezamagire"

Intentia membrilor grupului Slatina Running de a igieniza zona e mai veche, a confirmat si Claudia Balas, muzeograf la Muzeul Judetean Olt si omul care, de obicei, prin obiectivul aparatului de fotografiat vede frumusetea de neegalat a zonei, in toate anotimpurile. S-a intamplat ca vremea buna sa-i aduca pe si mai multi la alergat, asa ca la ultima cursa, de saptamana trecuta, s-a hotarat ca "duminica sa nu mai facem alergare, sa facem genuflexiuni".

"N-am avut asteptari de la nimeni, am avut asteptari de la noi, dar ne-am... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro