Imaginile care au emotionat lumea: voluntarii ostoiesc setea si foamea copiilor africani lasati sa moara de propriii parinti

Baietelul numit Hope (Speranta -n.r.) a fost gasit de voluntari la sfarsitul lunii ianuarie, intr-o stare extrem de grava, aproape mort de foame si de sete, plin de viermi, dupa opt luni in care a ratacit pe strazi. A fost luat in grija de un voluntar din Danemarca, Anja Ringgren Loven, care i-a dat apa si ceva de mancare, apoi l-a dus la spital ca sa primeasca tratamentul de care avea atata nevoie.

acum 88 luni (16 Feb 2016)

Baietelul numit Hope (Speranta -n.r.) a fost gasit de voluntari la sfarsitul lunii ianuarie, intr-o stare extrem de grava, aproape mort de foame si de sete, plin de viermi, dupa opt luni in care a ratacit pe strazi.

A fost luat in grija de un voluntar din Danemarca, Anja Ringgren Loven, care i-a dat apa si ceva de mancare, apoi l-a dus la spital ca sa primeasca tratamentul de care avea atata nevoie. Asistentele l-au spalat si i-au indepartat viermii din zona buricului, apoi i-au facut transfuzii de sange pentru a-l pune pe picioare.

Anja Ringgren Loven, care apare in fotografiile postate pe Facebook, a explicat pentru publicatia Daily Mail ca Hope este acum un baietel puternic si ca se joaca impreuna cu fiul ei. Micul Hope a fost alungat din comunitate, cu acceptul parintilor, dupa ce a fost acuzat de vrajitorie, la fel ca in alte mii de cazuri similare.

FOTO Facebook

Anja Ringgren Loven, fondatoarea unei organizatii de ajutorare a copiilor africani (African Children's Aid Education and Development Foundation), incearca sa le ofere o sansa acestor fiinte umane prigonite de propriii parinti, exact acele persoane care ar trebui sa le ofere protectie si iubire.

FOTO Facebook

"Mii de copii sunt acuzati de vrajitorie. Am vazut copii torturati, morti si infricosati", a scris Loven pe Facebook, alaturi de imaginile cu Hope, baietelul care a fost salvat de la un sfarsit chinuitor.

FOTO Facebook

La numai doua zile dupa ce a postat mesajul pe Facebook, s-au strans 1 milion de dolari din donatii venite din toata lumea.

"Cu toti acesti bani putem nu doar sa-i oferim lui Hope cel mai bun tratament posibil, ci si sa construim o clinica noua si sa salvam si alti copii de la tortura". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro