IMAGINI SOCANTE. Puii de rata, omorati in chinuri groaznice pentru productia unei iubite specialitati frantuzesti
Organizatia franceza L214, militanta pentru drepturile animalelor, a publicat doua videoclipuri socante, care demonstreaza ca ratele dintr-o fabrica de foie gras din Franta sunt tratate ingrozitor si lasate sa moara in chinuri. Productia de foie gras este autorizata si reglementata de legislatia europeana, potrivit careia ficatul de rata folosit trebuie sa cantareasca cel putin 250 de grame.
Organizatia franceza L214, militanta pentru drepturile animalelor, a publicat doua videoclipuri socante, care demonstreaza ca ratele dintr-o fabrica de foie gras din Franta sunt tratate ingrozitor si lasate sa moara in chinuri. "Vrem sa le aratam consumatorilor ca sunt mintiti, ca animalele acestea nu sunt crescute intr-un mediu corect, fericit. Unii nu sunt niste nemernici, nu vor sa vada ca animalele sunt tratate atat de crud, asa ca trebuie sa stie ce se intampla in aceste ferme. Sa vada legatura directa dintre tratamentul oribil pe care il primesc aceste animale si bucata de carne din farfuria lor", a declarat Brigitte Gothiere, membru al grupului L214. Un procent de 75% din productia mondiala de foie gras provine din Franta, potrivit statisticilor eliberate de Ministerul Agriculturii francez.
Luata la intrebari dupa publicarea videoclipurilor, Marie-Pierre Pe, membru al Comitetului Interprofesional pentru Foie Gras, a declarat: "Vorbim despre grupurile preocupate de protectia animalelor, in mare parte vegetarieni. Cateva momente mai tarziu, puii de sex feminin sunt aruncati intr-o masinarie si striviti intre doua roti rotative.
Productia de foie gras este autorizata si reglementata de legislatia europeana, potrivit careia ficatul de rata folosit trebuie sa cantareasca cel putin 250 de grame. Mai mult decat atat, potrivit unei recomandari legislative europene din 1999, este perfect legal ca puii de rata nefolositi in productie sa fie ucisi cu ajutorul aparatelor operate mecanic, "construite in asa fel incat sa asigure moartea imediata, fara chinuri, a acestora". Cel de-al doilea videoclip a fost realizat in luna aprilie la o ferma de rate din sud-vestul Frantei, regiunea cu cea mai mare productie de foie gras. Si aceasta practica este autorizata de Uniunea Europeana, "daca si numai daca animalele nu sufera". Cu toate acestea, in al doilea videoclip este se poate observa ca ratele sunt lasate sa moara din cauza ranilor din zona g... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro