Imagini si informatii tulburatoare din Bucurestiul interbelic | GALERIE FOTO

Imagini si informatii tulburatoare din Bucurestiul interbelic | GALERIE FOTO

Perioada interbelica ramane in istoria Capitalei ca o veritabila varsta de aur, reflectata in mii de pagini de jurnal, fotografii, picturi, filme etc. Cel mai popular ziar central, "Universul" isi avea sediul in Palatul Universul.Inaugurata pe 2 noiembrie 1930, cladirea de pe strada Ion Brezoianu 23-25 a constituit odinioara nucleul presei bucurestene, fiind celebra agitatia din jurul ei, cand vanzatorii de ziare strigau in gura mare titlurile editiilor.

acum 79 luni (11 May 2016)

Perioada interbelica ramane in istoria Capitalei ca o veritabila varsta de aur, reflectata in mii de pagini de jurnal, fotografii, picturi, filme etc. Societatea romaneasca isi indeplinise visul de generatii a reintregirii teritoriale si arata un mare apetit spre nou si modern. Este perioada in care se intalnesc cel mai bine traditia si modernitatea, vechiul si noul, inovatia si conservatorismul.

Prin Legea pentru organizarea administratiei orasului Bucuresti din 7 februarie 1926, Capitala a fost impartita intr o zona centrala si o zona periferica. Ele au primit statutul de comune suburbane orasului, fiind inglobate din punct de vedere administrativ municipiului Bucuresti.

O noua generatie de arhitecti isi pun in aplicare principiile moderniste invatate la scoli de arhitectura din strainatate.Spre sfarsitul anilor `20, arhitecti precum Marcel Iancu construiesc in Capitala primele imobile conform principiilor arhitecturii modernise.

Cel mai popular ziar central, "Universul" isi avea sediul in Palatul Universul.Inaugurata pe 2 noiembrie 1930, cladirea de pe strada Ion Brezoianu 23-25 a constituit odinioara nucleul presei bucurestene, fiind celebra agitatia din jurul ei, cand vanzatorii de ziare strigau in gura mare titlurile editiilor.

+Dezvaluirile procurorului care a anchetat Dosarul Revolutiei de la Sibiu. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro