Imagini rare din Epoca de Aur. Cum lucrau pionierii din Baragan sa recolteze morcovii la orele de munca patriotica

Imagini rare din Epoca de Aur. Cum lucrau pionierii din Baragan sa recolteze morcovii la orele de munca patriotica

"Munca patriotica" in Baragan Fotograful din Slobozia Ciprian Sofineti a publicat pe site-ul de socializare Facebook o serie de fotografii de arhiva, din colectia personala, in care apare un grup de copii care participa la activitati agricole, in timpul orelor de munca patriotica.

acum 80 luni (27 Jan 2016)

Activitatile de voluntariat de astazi purtau in trecut denumirea de "munca patriotica". Ideea nu a fost patentata de dictatorul roman ci de Lenin care, in 1918, a chemat intreaga Rusie la munca obligatorie generalizata.

Ceausescu a implementat munca patriotica in toate sistemele, romanii fiind implicati cu mic cu mare pentru a sustine productivitatea Republicii Socialiste Romania.Elevii, angrenati in munci agricole

Cea mai mare categorie sociala implicata in activitatile de munca patriotica era reprezentata de copii si tineri. Fiecare dintre participanti primea cate un sac de rafie pe care, in timpul recoltatului de exemplu, trebuia sa-l umple cu fructe, legume sau bumbac.

"Munca patriotica" in Baragan

Fotograful din Slobozia Ciprian Sofineti a publicat pe site-ul de socializare Facebook o serie de fotografii de arhiva, din colectia personala, in care apare un grup de copii care participa la activitati agricole, in timpul orelor de munca patriotica. Adunate de te miri unde", este mesajul transmis de fotograful din Slobozia, pe site-ul de socializare.

Purtand binecunoscutele cravate de pionieri, copii sunt surprinsi tinand in mana unelte agricole cu care lucreaza pamantul, intr-o zi de toamna. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro