Imagini live de la Nicula, unde sunt circa 26.000 de pelerini. Mitropolitul Clujului despre clericii care calca stramb: Nu inseamna ca biserica e mai putin sfanta

Imagini live de la Nicula, unde sunt circa 26.000 de pelerini. Mitropolitul Clujului despre clericii care calca stramb: Nu inseamna ca biserica e mai putin sfanta

UPDATE 10.00 In predica sa din acest an, de la Nicula, Mitropolitul Clujului a vorbit despre credinta marturisita prin cantpri bisericesti, despre cum au trecut 50 de ani de cand a venit la Nicula sa multumeasca pentru reusita admiterii la facultate, situatia din coreea de nord, despre clerici care calca pe alaturi, despre Coalitia pentru Familie, dar si despre motivele pentru care crestinii o cinstesc pe Maica Domnului. Patriarhul Iustinian a pastorit Biserica in vremuri dificile si s-a folosit de toata intelepciunea si tactul sau pentru ca viata religioasa sa se continue normal, cu toate privatiunile ce i s-au impus, folosindu-si bruma de capital politic pe care o avea ca bisericile sa fie deschise, sa nu fie daramate si oamenii sa-si poata boteza copiii, sa-si poata cununa tinerii si sa-si poata ingropa mortii. De la noi de la Cluj a fost intemnitat protopopul Florea Muresanu, care a murit in temnita din Aiud, Rectorul Galaction Liviu Munteanu, care si el, de asemenea, a murit la Aiud, Parintele Profesor Ioan Bunea, care s-a intors de la temnita, dar cu sanatatea zdruncinata, si multi altii.

acum 80 luni (15 Aug 2017)

UPDATE 10.54 La slujba religioasa de azi participa circa 26.000 de pelerini.

UPDATE 10.15 Mitropolitul Clujului si-a inceput predica cu amintirea venirii sale acum 50 de ani la Nicula. A subliniat ca si azi cantarile bisericesti sunt valabile si vremurilor de azi. Prelatul a mai precizat ca reprezentantii Coalitiei pentru Familie lupta pentru mentionarea in Constitutie a familiei drept alcatuita din barbat si femeie si, potrivit prelatului, cei de la coalitie fac asta fara "sa fie inchizitoriali".

UPDATE 10.00 In predica sa din acest an, de la Nicula, Mitropolitul Clujului a vorbit despre credinta marturisita prin cantpri bisericesti, despre cum au trecut 50 de ani de cand a venit la Nicula sa multumeasca pentru reusita admiterii la facultate, situatia din coreea de nord, despre clerici care calca pe alaturi, despre Coalitia pentru Familie, dar si despre motivele pentru care crestinii o cinstesc pe Maica Domnului.

Prelatul a reluat si nuantat ideile din predica publicata pe site-ul Mitropoliei Clujului, predica intitulata "La Nicula doar icoana, in ceruri Maica si Doamna":

"Acum cincizeci de ani tocmai terminasem liceul. Dadusem admiterea la facultate si, dupa reusita, am venit la Manastirea Nicula sa multumesc Domnului Hristos si Maicii Domnului pentru ajutor. Pe drumul inspre Manastire multime multa cantand, ca si astazi, cantari de procesiune: La Nicula doar icoana,/In ceruri Maica si Doamna. M-am intristat de atitudinea lui eretica, dar n-am intins polemica, pentru ca nu era nici timp si nici cazul. Si cantam si eu cu multimea de popor La Nicula doar icoana,/In ceruri Maica si Doamna.

Cantarile acestea de procesiune, desi de factura populara, abordeaza subiecte crestine de mare importanta. Intai de toate o preaslavesc pe Maica Domnului, care este "mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii". Trei motive sunt pentru care fac... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro