Imaginea revoltatoare facuta publica de prietenii unui cetatean italian care s-a sinucis la Arad. Barbatul tocmai fusese externat din "salonul" de la Psihiatrie

Imaginea revoltatoare facuta publica de prietenii unui cetatean italian care s-a sinucis la Arad. Barbatul tocmai fusese externat din

Femeia spune ca fotografia a fost facuta de sotul sau, in camera de izolare a Psihiatriei, unde a fost tinut Antonio di Spaldro. Antonio di Spaldro, cetateanul italian care s-a sinucis la Arad FOTO Facebook Managerul Spitalului Clinic de Urgenta (SCJU) Arad, Adrian Wiener, a confirmat ca fotografia a fost facuta in una dintre cele doua camere de izolare de la Psihiatrie.

acum 54 luni (21 Sep 2015)

Cetateanul italian Antonio di Spaldro (57 de ani) s-a sinucis, saptamana trecuta, aruncandu-se in raul Mures. Prietenii sai au comentat pe Facebook ca, inainte cu numai cateva zile, a suferit o depresie profunda si a ajuns la Sectia de Psihiatrie, de unde a iesit si mai afectat.

Femeia spune ca fotografia a fost facuta de sotul sau, in camera de izolare a Psihiatriei, unde a fost tinut Antonio di Spaldro.

Un alt prieten al barbatului, Giuseppe Asselti, a comentat cazul mortii acestuia, spunand ca Antonio di Spaldro a fost afectat dupa ce a fost externat de la Psihiatrie.

"M-am intalnit cu el la pizzerie si mi-a povestit ca a ajuns in catuse la Psihiatrie, unde a fost tratat cu niste injectii si a ramas acolo o zi.

Antonio di Spaldro, cetateanul italian care s-a sinucis la Arad FOTO Facebook

Managerul Spitalului Clinic de Urgenta (SCJU) Arad, Adrian Wiener, a confirmat ca fotografia a fost facuta in una dintre cele doua camere de izolare de la Psihiatrie. El sustine insa ca doar in aceasta incapere exista astfel de conditii.

"Nu a existat pana acum un referat prin care sa fie solicitate lucrari de reparatii in camera de izolare. Protocoalele de izolare a pacientului psihiatric interzic existenta mobilierului de orice natura in incapere, acesta putand fi folosit ca sursa de autoagresiune a pacientului cu agitatie psiho-motorie", a declarat Wiener.

Aceasta mai spune ca in incaperea respectiva sunt tinute in general persoane aduse de politie "in stare de agitatie psihomotorie". Si Antonio di Spaldro a fost adus de politisti in aceasta stare si a fost tinut in camera izolator timp de sase ore. A intrat in proprietatea spitalului abia in urma cu doua luni, iar Consiliul Judetean Arad, sub autoritatea caruia se afla SCJU Arad, are un proiect de restaurare a cladirii. Nu se stie exact cat vor costa lucrarile, da... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro