Imagine din ziua inaugurarii unei partii in Romania: un cablu al telescaunului sta sa se rupa. Totul a costat 5,5 milioane de euro

Imagine din ziua inaugurarii unei partii in Romania: un cablu al telescaunului sta sa se rupa. Totul a costat 5,5 milioane de euro

Vineri, pe un deal de langa Bistrita a fost inaugurata o partie de schi, care a costat 5,5 milioane de euro si care este gata de la finalul anului 2016. Partia are peste 1.300 de metri lungime si a fost dotata cu telescaun, patru tunuri de zapada si un lac de acumulare de 5.000 de mc pentru producerea zapezii artificiale.

acum 39 luni (26 Jan 2018)

Vineri, pe un deal de langa Bistrita a fost inaugurata o partie de schi, care a costat 5,5 milioane de euro si care este gata de la finalul anului 2016. Aceasta nu a putut fi folosita pana acum din cauza temperaturilor prea crescute, dar si a unor greseli de proiectare si a lipsei omologarii. Probleme de toate felurile au insotit aceasta partie de schi: intarzierea lucrarilor, proiect gresit al partiei, care a dus la lucrari suplimentare de defrisare a padurii de pe deal si amenajarii unei noi portiuni si chiar lipsa omologarii.

Partia de schi a costat 5,5 milioane de euro.

Partia are peste 1.300 de metri lungime si a fost dotata cu telescaun, patru tunuri de zapada si un lac de acumulare de 5.000 de mc pentru producerea zapezii artificiale. Cota cea mai inalta a partiei se situeaza la +674 metri, diferenta de nivel fiind de 218 metri. "Trei sferturi din partie e dezastru"

Inca de la primele ore ale diminetii, zeci de bistriteni au fost prezenti la partia de schi pentru a o testa. Adultii platesc 30 de lei pentru o zi pe partie, in timp ce copiii si pensionarii scot din buzunare 20 de lei.

Daca unii au fost entuziasmati de faptul ca pot merge sa schieze la doi pasi de Bistrita, zilnic, dupa serviciu, altii au ramas cu un gust amar chiar de la prima coborare. Probleme sunt in partea de sus si de mijloc.Trei sfert e dezastru", a constatat un schior bistritean, dupa prima tura Franghia buclucasa Bistritenii au avut ocazia vineri sa o testeze, pentru prima data. Contactat pentru a oferi un punct de vedere despre acest subiect, purtatorul de cuvant al Primariei Bistrita, Mihai Rusti, a precizat ca s-au facut nenumarate teste inainte si ca telescaunul a fost rulat chiar si in perioada in care nu a fost deschisa partia si ca nu au fost identificate pana acum niciun fel de probleme.

Acesta a marturisit ca e prima data cand aude de o asemenea problema si a spus ca va transmite administratorului partiei fotografii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro