Iliescu: Este un esec politic. Trebuie Congres extraordinar in PSD pentru analiza

Iliescu: Este un esec politic. Trebuie Congres extraordinar in PSD pentru analiza

De aia am spus sa fie si un CExN, sa fie si un Consiliu, poate si un Congres extrordinar care sa analizeze si sa dezbata si sa traga toate concluziile cuvenite la nivel de centru si de organizatii locale in ce priveste programul partidului pentru perioada urmatoare, ca urmeaza doi ani nu usori si alegerile parlamentare din 2012".

acum 116 luni (21 Nov 2014)

"Eu am si lansat aceasta idee, de fapt e o chestie firesca, va trebui organele executive de partid si apoi un Congres, cred eu, special, sa faca o analiza serioasa si sa traga concluziile cuvenit, cum anume... Parerea mea e ca se impune un Congres tocmai pentru a da un semnal de mobilizare a fortelor de care dispune partidul", a spus Iliescu. Nu e vorba numai despre campanie, este perceptia - eu nu vreau sa dau calificative nimanui - dar este perceptia electoratului, deci trebuie sa stam sa analizam mai atent si asta trebuie sa o faca oamenii responsabili din partid. De aia am spus sa fie si un CExN, sa fie si un Consiliu, poate si un Congres extrordinar care sa analizeze si sa dezbata si sa traga toate concluziile cuvenite la nivel de centru si de organizatii locale in ce priveste programul partidului pentru perioada urmatoare, ca urmeaza doi ani nu usori si alegerile parlamentare din 2012".

"Este un esec politic"

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, ca pierderea prezidentialelor de catre PSD reprezinta un esec politic. "Deci viata e cu de toate si important este pentru fortele politice sa nu intre in panica cand pierd, sa nu se umfle in pene cand castiga, sa-si pastreze echilibrul si sa poata sa consolideze ce au construit pana atunci si sa-si deschida orizonturi noi. Daca luam partidul nostru, partidul pe care l-am creat eu, FSN la inceput, devenit FDSN, devenit PDSR, devenit apoi PSD, deci in aceasta perioada de 25 de ani am avut perioade cand am fost la guvernare, in '96 am pierdut, a venit domnul Constantinescu si Conventia Democrata patru ani, dar in anul 2000 din nou eu am castigat Presedintia si domnul Nastase, care conducea PSD, a devenit prim-minsitru", a mai spus Iliescu.

Intrebat ce sfat i-ar da lui Klaus Iohannis, Iliescu a spus: "Domnul Iohannis vine cu experienta de primar, un primar respectat si intr-o zona de tara gospodarita. Dar una este expe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro