Ilan Laufer revine. Fostul ministru si-a facut fundatie pentru sustinerea afacerilor romanesti in SUA

Ilan Laufer revine. Fostul ministru si-a facut fundatie pentru sustinerea afacerilor romanesti in SUA

"Smart Start USA urmareste finantarea si facilitarea accesului unui numar de cel putin 10.000 de IMM-uri si antreprenori din Romania pe piata Statelor Unite ale Americii, anual. Cu toate acestea, pana in luna martie, doar 23 de plati a cate 200.000 lei au fost efectuate in contul editiei de anul trecut a programului, spunea recent, pentru Agerpres, Radu Oprea, actualul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

acum 70 luni (8 Jun 2018)

"Smart Start USA urmareste finantarea si facilitarea accesului unui numar de cel putin 10.000 de IMM-uri si antreprenori din Romania pe piata Statelor Unite ale Americii, anual. Programul are menirea sa consolideze parteneriatul strategic dintre Romania si SUA, mai ales dimensiunea economica a acestuia, dar si cea culturala, sociala si educationala", arata un comunicat transmis de Fundatia Laufer.

Lansarea programului "Smart Start USA" va avea loc luni, 11 iunie, printr-o conferinta gazduita de Camera de Comert si Industrie a Romaniei. "Au confirmat prezenta membri ai guvernului, reprezentanti ai mediului de afaceri, companii de renume partenere la eveniment, precum si reprezentanti ai Departamentului de Comert din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti", mai transmite Fundatia.

Ilan Laufer a fost ministru pentru Mediul de Afaceri din iunie 2017 pana in ianuarie 2018, cand el a fost inlocuit odata cu schimbarea Guvernului Grindeanu cu Guvernul Tudose.

Ilan Laufer s-a laudat, la finalul mandatului sau, cu unul din proiectele pe care le-a implementat: Programul Start-Up Nation, pe care l-a caracterizat drept "cel mai important program dedicat intreprinzatorilor, cu peste 19.000 de aplicanti si peste 8400 de beneficiari; Adaugam, aici, si restul programelor derulate de minister, venite sa sprijine mediul de afaceri".

Cu toate acestea, pana in luna martie, doar 23 de plati a cate 200.000 lei au fost efectuate in contul editiei de anul trecut a programului, spunea recent, pentru Agerpres, Radu Oprea, actualul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Anul acesta, Programul Start-Up Nation are un buget de 2 miliarde de lei, pentru a finanta 10.000 de proiecte. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro