Ikea comercializeaza doar becuri LED din toamna

Ikea comercializeaza doar becuri LED din toamna

Ikea a anuntat printr-un comunicat de presa emis luni, 10 august, ca aceasta decizie justifica eforturile companiei de a-si continua activitatea ca si producator, insa in conformitate cu un concept care protejeaza mediul.

acum 90 luni (12 Aug 2015)

Ikea a anuntat printr-un comunicat de presa emis luni, 10 august, ca aceasta decizie justifica eforturile companiei de a-si continua activitatea ca si producator, insa in conformitate cu un concept care protejeaza mediul. Initial, producatorul de mobila intentiona sa investeasca in becuri fluorescente compacte, ulterior, s-a indreptat catre o solutie mai rapida, respectiv becurile LED. Astfel ca ne-am gandit la o solutie care nu necesita 15 ani pentru a o dezvolta, ci mai degraba 3-4 ani", a declarat Steve Howard, sef al departamentului de susteinabilitate in cadrul Ikea.

Compania lucreaza in acest moment la implementarea unui plan care sa reduca consumul de energie si care sa includa energie regenerabila, cu scopul de a produce atat de multa energie regenerabila, pe cat ar consuma pana in anul 2020. Becurile fluorescente au facut trecerea de la becurile traditionale la becurile cu un consum mai mic, intrucat acestea din urma nu mai indeplineau standardele pentru eficienta energetica, informeaza "New York Times". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro