"Iisus nu a existat niciodata. Daca minunile s-au intamplat, de ce nu a scris nimeni de ele in epoca?"

David Fitzgerald, un scriitor ateu sustine ca a gasit dovezi care demonstreaza ca Iisus nu a existat. Cu toate ca este ateu, pe Fitzgerald il intereseaza inceputul religiilor, iar el crede ca nu a existat Iisus, care sa fi facut acele minuni mentionate in Biblie, ci mai multe persoane, care au fost contopite intr-o singura carte. "Nu e implauzibil ca Iisus sa fi existat, dar nu cred ca a fost o singura persoana.

acum 96 luni (3 Apr 2015)

David Fitzgerald, un scriitor ateu sustine ca a gasit dovezi care demonstreaza ca Iisus nu a existat. Fitgerald sustine ca nu exista mentiuni contemporane ale lui Iisus, dar exista alte personaje in acea epoca, pe care i-am putea descrie drept lideri ale unor secte.

Potrivit "Daily Mail", discipolii lui Iisus nu ar fi fost nici ei reali, ci au fost pusi in Evanghelii doar pentru ca povestea sa para reala.

Intr-o noua carte pe care o va scrie anul acesta, Fitzgerald spune ca Iisus a fost o combinatie de ritualuri pagane si povesti din acele timpuri. Iisus pare sa fi facut aceste lucruri senzationale si nimeni nu a auzit de el in 100 de ani", a spus Fitzgerald. Crestinatatea a pornit ca o religie misterioasa si a folosit o parte din zeii din vechime si traditiile locale pentru a evolua", a mai spus autorul.

Fitzgerald spune ca religia crestina a preluat povestirile din alte religii si le-a incorporat in povestea lui Iisus. Cu toate ca este ateu, pe Fitzgerald il intereseaza inceputul religiilor, iar el crede ca nu a existat Iisus, care sa fi facut acele minuni mentionate in Biblie, ci mai multe persoane, care au fost contopite intr-o singura carte. Stephen Hawking: "Dumnezeu nu exista"

Cel mai cunoscut fizian contemporan, Stephen Hawking, a afirmat recent ca nu crede in existenta lui Dumnezeu, deoarece exista numeroase explicatii de natura stiintifica, mult mai convingatoare, asupra originii Universului. Savantul mentioneaza de asemenea ca miracolele religioase "nu sunt compatibile" cu adevarul stiintific.

Autorul ateu explica faptul ca povestea lui Ioan Botezatorul e un asemenea exemplu, de experienta diferita de cea a lui Iisus, care a fost incoroporata in Biblie si asumata "fiului Domnului".

"Nu e implauzibil ca Iisus sa fi existat, dar nu cred ca a fost o singura persoana. Nu exista vreo mentiune in textele istorice din acel... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro