Igor Dodon va fi investit astazi in functia de presedinte al Republicii Moldova

Igor Dodon va fi investit astazi in functia de presedinte al Republicii Moldova

Igor Dodon depune juramantul si tine un discurs in cadrul ceremoniei de investire in functie.UPDATE 14.00 Cateva persoane din cadrul organizatiei non guvernamentale "Tinerii Moldovei" protesteaza la Monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant, acolo unde Igor Dodon urmeaza sa depuna flori. In eventualitatea ignorarii de catre clasa politica de a scoate institutiile statului de sub influenta grupurilor de interese, voi actiona in numele poporului, voi lupta alaturi de popor , voi readuce statul in slujba cetatenilor..Statalitatea si suveranitatea nu vor fi subiecte de discutii.

acum 77 luni (23 Dec 2016)

Igor Dodon depune juramantul si tine un discurs in cadrul ceremoniei de investire in functie.UPDATE 14.00 Cateva persoane din cadrul organizatiei non guvernamentale "Tinerii Moldovei" protesteaza la Monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant, acolo unde Igor Dodon urmeaza sa depuna flori. "Rusine", "Dodon, ia coroana inapoi", scandeaza manifestantii, inconjurati de un cordon de politie. UPDATE 13.30 Sedinta solemna comuna a Parlamentului si Curtii Constitutionale a fost declarata inchisa de catre speaker-ul Andrian Candu. In eventualitatea ignorarii de catre clasa politica de a scoate institutiile statului de sub influenta grupurilor de interese, voi actiona in numele poporului, voi lupta alaturi de popor , voi readuce statul in slujba cetatenilor..Statalitatea si suveranitatea nu vor fi subiecte de discutii. Eu ca si majoritatea absoluta a cetatenilor tarii noastre vreau sa-mi cresc copiii si sa fauresc intr-o tara independenta", a mentionat Dodon, in discursul de dupa depunerea juramantului. UPDATE 12.45 Igor Dodon si-a facut aparitia in scuarul Palatului Republicii, alaturi de sotia sa si doi feciori.

"O data la trei, patru luni voi fi in fiecare raion al Moldovei si voi da darea de seama.

Dupa o pauza de 20 de ani, de la ultimele alegeri prezidentiale directe din 1996, moldovenii au avut posibilitatea in acest an din nou sa-si aleaga presedintele tarii in mod direct. Din anul 2000, seful statului a fost ales de catre Parlament cu votul a cel putin 61 de deputati.

Ceremonia de investire in functie a noului presedinte ales va avea loc in incinta Palatului Republicii din centrul Capitalei.

Igor Dodon declara anterior ca si-ar dori ca procedura de investire sa aiba loc in aer liber, in asa fel ca cetatenii care doresc sa o vada, sa aiba aceasta posibilitate.

Speaker-ul Parlamentului, Andrian Candu, i-a dat planurile peste cap, declarand ca la ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro