Igor Dodon, nostalgic dupa Uniunea Sovietica: "Moldova a inflorit in cadrul URSS"

Acum e un prilej pentru noi sa valorificam aceasta oportunitate in favoarea fortelor de opozitie, mai exact pentru victoria unui presedinte socialist, de stinga, asa cum isi doresc cei mai multi cetateni (conform sondajelor de opinie). In Rusia noi exportam produse de sute de milioane de dolari, din UE noi importam produse agricole si luam credite impovaratoare. Acestia ar trebui sa fie examinati pentru amnistiere mai intai de toate, nu diferiti baroni si demnitari din guvernarea eurounionista, care au calarit si au jefuit tara ani de zile. Oamenii de la noi pastreaza memoria acelui progres si vor si acum sa mentinem bunele relatii cu Rusia, fiindca aceste relatii au adus beneficii economice reale si cu totii intelegem ca vor aduce beneficii in continuare. Consider ca trebuie sa avem cu Uniunea Europeana un acord de schimb economic asimetric, regim liberalizat de vize, acces la oportunitatile lor de finantare si consultanta in domeniul reformelor. Dodon: Asa e politica agresiva a unionistilor de la Chisinau - sa-i declare antiromani pe cei care pledeaza pentru identitatea noastra de moldoveni, pentru limba moldoveneasca, pentru statalitatea moldoveneasca. Dodon: De la europeni putem prelua multe modele sociale eficiente, asa ca nu vad vreo problema sa ne inspiram de la ei si sa aplicam reforme europene in Republica Moldova.

acum 95 luni (7 Jul 2016)

PSRM a stopat protestele stradale, de ce? Alegerea presedintelui de catre intregul popor a fost una dintre principalele noastre revendicari si am obtinut-o. Acum e un prilej pentru noi sa valorificam aceasta oportunitate in favoarea fortelor de opozitie, mai exact pentru victoria unui presedinte socialist, de stinga, asa cum isi doresc cei mai multi cetateni (conform sondajelor de opinie).

Se apropie alegerile prezidentiale, ati spus ca primul lucru care il veti face, veti rezilia Acordul de Asociere UE-Republica Moldova. Admitem ca aceasta se intampla, nu va este frica de o revolta social, de un 7 aprilie?

Dodon: Noi, socialistii, consideram ca Republica Moldova trebuie sa decida vectorul sau geopolitic in baza unui referendum national, or, pina acum opinia poporului a fost neglijata.

Eu sunt sigur ca rezultatele acelui referendum vor arata ca cetatenii nu vor in UE, deci rezilierea Acordului de Asociere cu UE va fi privit ca o respectare fireasca a vointei poporului. Il vom rezilia si nu vor fi revolte, tot asa cum noi n-am organizat revolte violente si ilegale atunci cind acordul a fost semnat. Lucrurile trebuie abordate civilizat, fara apucaturi barbare ca de 7 aprilie. Din cauza politicii ostile a puterii actuale de la Chisinau fata de Rusia, noi am pierdut enorm in plan economic in ultimii ani, fara ca aceste pierderi sa fie compensate pe directia europeana sau in general occidentala. In Rusia noi exportam produse de sute de milioane de dolari, din UE noi importam produse agricole si luam credite impovaratoare.

Dodon: Eu presupun ca in lista celor care solicita amnistiere se afla parinti cu multi copii, oameni varstnici judecati pentru infractiuni minore, tineri care au gresit din naivitate si care si-au constientizat pacatele. Acestia ar trebui sa fie examinati pentru amnistiere mai intai de toate, nu diferiti baroni si demnitari din guvernarea eurounionista, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro