Igor Dodon ii avertizeaza pe protestatari: Nu va jucati cu focul

Liderul socialiştilor moldoveni, Igor Dodon, a ameninţat cu proteste in cazul in care manifestanţii nu se vor retrage din stradă din cauza nemulţumirilor provocate de modul in care au fost organizate alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, in urma căruia el a inregistrat 52,18% din voturi, iar contracandidata sa, Maia Sandu, 47,82%, informează Radio Chișinău. Campania oponentului meu a fost plină de manipulare și dezinformare Aproximativ 2.000 de persoane au ieșit in stradă, luni după-amiază, pentru a manifesta impotriva modului de organizare a celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale de duminică, dar și față de victoria socialistului Igor Dodon.

acum 79 luni (15 Nov 2016)

Liderul socialiştilor moldoveni, Igor Dodon, a ameninţat cu proteste in cazul in care manifestanţii nu se vor retrage din stradă din cauza nemulţumirilor provocate de modul in care au fost organizate alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, in urma căruia el a inregistrat 52,18% din voturi, iar contracandidata sa, Maia Sandu, 47,82%, informează Radio Chișinău.

"La conferința de astăzi am punctat citeva lucruri importante, mai ales in contextul speculațiilor care s-au pornit imediat după alegeri. Atit rezultatele prezentate de CEC, cit și numărătoarea noastră paralelă au confirmat victoria mea in aceste alegeri. Iar reprezentanții OSCE, numeroși observatori, precum și de oficiali străini și lideri de stat au transmis mesaje prin care confirmă și ei rezultatul final al votării. Vreau să vă spun că speculațiile care vin de pe dreapta pot provoca un val de contra-proteste pe stinga, un val enorm, fiindcă susținătorii mei sunt gata să iasă cu zecile de mii in nord, sud și centru pentru a apăra victoria. Și ei sunt foarte și foarte hotăriți să păstreze victoria dobindită legal și cu atita efort. Insă asemenea proteste de ambele părți pot duce ușor la destabilizarea situației din țară, de care să profite unele forțe din exterior, specialiste in provocarea conflictelor și revoluțiilor. Așa că eu indemn pe toți să se abțină de la acțiuni de protest. Rămine in vigoare propunerea mea cătrei liderii PAS și DA, de a ne intilni și discuta rezultatele acesti campanii, precum și acțiunile pe care am putea să le organizăm ca politicieni ai opoziției. Indemnul meu final este următorul, nu dați foc la casă, nu transformați tinerii in masă de manevre politice, nu provocați reacții cărora apoi nu le veți putea face față. Aștept și de la voi același lucru, dacă doriți binele acestei țări și așa dezbinate", a scris Dodon pe Facebook. Campania oponentului meu a fost plină de manipulare ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro