Igor Dodon: Daca nu o sa fim o tara neutra, Moldova se va rupe in bucati. O bucata o va lua Romania si s-a terminat

Igor Dodon: Daca nu o sa fim o tara neutra, Moldova se va rupe in bucati. O bucata o va lua Romania si s-a terminat

Igor Dodon a fost aplaudat de cei aflati in sala la finalul discursului sau vizavi de relatiile cu UE. Presedintele le-a mai spus concetatenilor sai despre ideea sa de a micsora numarul de deputati de la 101 la 71 si de ai lipsi de imunitate parlamentara.

acum 32 luni (8 Mar 2017)

Igor Dodon a fost aplaudat de cei aflati in sala la finalul discursului sau vizavi de relatiile cu UE. In care seful statului a afirmat ca pledeaza pentru regimul liberalizat de vize si pentru dezvoltarea relatiilor economice, dar si proiectelor implementate de UE in tara, insa se opune unor valori "unele lucruri care sunt in Europa noua nu ne trebuie, care distrug credinta". "In Rusia noi exportam 200.000 de tone de mere, trei ani in urma. Noi trebuie sa restabilim relatiile economice cu Rusia pentru ca sa avem unde vinde produsele", a declarat Dodon. El a subliniat ca este pentru o Moldova independenta: "Cineva spune ca Dodon ne vinde rusilor. Categoric nu!", moment in care presedintele a fost din nou aplaudat de moldovenii prezenti la eveniment. De aceea, am mers in vizita oficiala la Moscova, la Bruxelles, in alte tari. Daca nu o sa fim tara neutra, atunci ea se rupe bucati, o bucata o sa o ia Romania, altii o sa ia alta si gata, s-a terminat cu Republica Moldova", a adaugat seful statului. Presedintele le-a mai spus concetatenilor sai despre ideea sa de a micsora numarul de deputati de la 101 la 71 si de ai lipsi de imunitate parlamentara.

Precum era de asteptat, intrevederea lui Dodon cu diaspora nu a trecut fara de scantei. Nu toti cetatenii au fost de acord cu pozitia presedintelui. Un alt cetatean l-a acuzat ca este complice cu Vlad Plahotniuc la diverse furturi si ca "nu sunteti presedintele meu".

In replica, Dodon a spus ca le ofera tuturor dreptul sa-si exprime pozitia chiar daca aceasta este diferita: "Sa incercam sa ne stimam unul pe altul".

De mentionat ca la eveniment a fost prezent si un grup de preoti, iar la un moment dat unul dintre ei i-a luat apararea lui Igor Dodon atunci cand ex-deputata Valentina Cusnir a ridicat o pancarda pe care scrie "Dodon tradator". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro