Igor Dodon, campionul suspendarilor! Rusii au vrut un rege si s-au ales cu un pion

Igor Dodon, campionul suspendarilor! Rusii au vrut un rege si s-au ales cu un pion

Ori se pare ca Federatia Rusa, orientata spre alte colturi ale lumii, sau poate dezinteresata de ce se intampla la Chisinau, nu a sesizat ca in Republica Moldova masa de sah a fost asezata in asa fel incat orice rege sa nu poata juca decat pe post de pion. Se impune, asa cum este si in Federatia Rusa, si in SUA, si in Uniunea Europeana, si in Romania, un pachet de masuri care sa duca la folosirea cu precadere a limbii de stat, iar productiile televiziunilor sa fie cu precadere proprii sau nationale.

acum 47 luni (7 Jan 2018)

>

Rusia si-a dorit la Chisinau un rege si s-a ales cu un pion

Asa se poate interpreta ceea ce s-a intamplat in ultima perioada pe scena politica din al doilea stat romanesc. Federatia Rusa a investit in Igor Dodon cu gandul ca, odata ce l-a pus in functia de presedinte, va avea ocazia sa controleze scena politica din al doilea stat romanesc.

Acest lucru nu avea insa sa se intample pe simplul motiv ca un astfel de joc nu implica doar castigarea unei batalii, ci pregatirea pentru un intreg razboi.

Ori se pare ca Federatia Rusa, orientata spre alte colturi ale lumii, sau poate dezinteresata de ce se intampla la Chisinau, nu a sesizat ca in Republica Moldova masa de sah a fost asezata in asa fel incat orice rege sa nu poata juca decat pe post de pion.

Ori Igor Dodon, probabil si prost consiliat, in loc sa isi joace rolul constitutional in limitele date de lege, a ales sa nu respecte chiar legea care l-a facut presedinte.

In momentul in care Igor Dodon a ales sa nu aplice lege si constitutia statului pe care il reprezinta, Curtea a fost sesizata pentru a se iesi din blocajul institutional creat. Astfel ea a trebuit sa se pronunte pe tema conflictului constitutional existent intre Presedinte si Guvern pe de o parte si intre Presedinte si Parlament, pe de cealalta parte. Atributele de politica interna si de legiferare apartin in totalitate guvernului si parlamentului, rolul presedintelui fiind unul decorativ. Ori de cate ori sunt bagati sa joace ei se tin de faulturi sau orice alte actiuni care atrag dupa sine si sanctiuni extrem de drastice?

In lipsa unei legitimitati pe plan extern, guvernarea neruseasca(mai corect spus decat proeuropeana) a Republicii Moldova a decis sa il ajute pe acesta sa ramana si fara nici un pic de autoritate interna.

Practic la acest moment, prin propria vointa, Igor Dodon a redus activitatea sa de presedinte doar la a da diplome si a imparti decoratii. In res... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro