Igor Cobileanski, regizorul filmului "Afacerea Est", descopera actori in teatrele din Romania VIDEO

Igor Cobileanski, regizorul filmului

Am avut o mare bucurie sa vad actorii din Moldova jucand in acest film, si de dincoace si de dincolo de Prut, dar si actori plecati din Iasi care joaca in teatrele din tara". Actorii din provincie care intregesc genericul filmului sunt Catalin Cucu, Doru Aftanasiu, Ada Lupu, Radu Ghilas si Adrian Marele din Iasi, Ion Mocanu si Igor Mitreanu din Chisinau, Marius Rusu, Bogdan Muncaciu, Mihai Dontu, Gheorghe Frunza si Ioan Cretescu din Botosani, Nicolae Poghirc din Craiova, Ruslan Birlea din Cluj, Florin Mircea din Piatra Neamt, George Sobolevschi, Lucian Arhire si Alexandru Savu din Barlad si altii.

acum 48 luni (18 Oct 2016)

"Afacerea Est" spune povestea unei prietenii surprinzatoare dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Puscasu), un intelectual de provincie, si Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Ei decid sa devina parteneri de afaceri si incep sa lucreze la un plan: sa vanda un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian si Petro nu isi pierd optimismul si incearca alte metode de a se capatui. Insa pana atunci, filmul va fi disponibil publicului sau din regiunea Moldovei printr-o serie de proiectii in avanpremiera, cu incepere la Iasi in 17 octombrie (Casa Studentilor): in 18 octombrie la Botosani (Cinema Unirea), in 19 octombrie la Barlad (Cityplex Victoria), in 20 octombrie la Piatra Neamt (Cinema Dacia), in 21 octombrie la Suceava (Cinema Modern), in 22 octombrie la Vaslui (Cityplex), in 23 octombrie la Focsani (Happy Cinema), iar in 24 octombrie la Buzau (Happy Cinema).

Igor Cobileanski, regizorul talentelor ascunse

Pentru Igor Cobileanski filmul Afacerea Est a insemnat "foarte multa munca, dar si foarte multa distractie. Igor Cobileanki a cautat actori care, pe de o parte sa aiba radacini moldovenesti, sa vorbeasca "dulcele grai" basarabean, dar si actori potriviti cu viziunea absurda si in acelasi timp foarte umana asupra caracterelor.

Asadar, in urma unui proces indelungat alaturi de directorul de casting Florentina Bratfanof, a decis sa distribuie in Afacerea Est multi actori de teatru: "am apelat la foarte multi actori din teatrele de provincie care s-au descurcat de minune si in film. Ma bucur ca o parte dintre ei au fost descoperiti de noi si pentru unii Afacerea Est e debut in film. "

Actori de teatru trec granita spre film

Unul dintre acesti debutanti in film este Constantin Puscasu, protagonist in rolul lui Marian, un intelectual de provincie, cantaret in corul local, care incearca sa-si impinga limitele existentei prin aventurarea in ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro