Iese Cristoph Daum, intra Dan Petrescu! "Bursucul" a facut primul pas spre nationala: "Nu tradez pe nimeni"

Iese Cristoph Daum, intra Dan Petrescu!

Cu o diferenta atat de mare de la vorbe la fapte, Daum a discreditat practic solutia unui selectioner strain pentru echipa nationala, iar Walter Zenga, unul dintre pretendentii la aceasta pozitie, poate sa isi ia adio de la acest post, chiar daca el se declara pe jumatate roman si cunoaste limba noastra.

acum 75 luni (12 Sep 2017)

Colaborarea dintre Cristoph Daum si echipa nationala se apropie de sfarsit. Constient ca nu mai e dorit de nimeni in Romania, germanul si-a dat acordul pentru o despartire amiabila si a declarat pentru Bild ca miercuri sau joi se va rupe contractul printr-o intelegere de comun acord. Per total insa, Daum a facut mai mult rau decat bine, a condus o campanie de calificare lamenatbila si n-a impus macar una din ideile "salvatoare" cu care s-a prezentat in fata junalistilor in urma cu un an.

Ce spunea la numire

Intr-un interviu acordat Adevarul la inscaunare, Cristoph Daum spune ca echipa nationala va functiona ca o orchestra, ca vom ataca neincetat si ca vom controla toate meciurile. Aceste idei par acum ridicole, daca ne uitam doar la ultima partida, cea din Muntenegru, in care am aratat ca o echipa de pluton, fara niciun orizont.

Cu o diferenta atat de mare de la vorbe la fapte, Daum a discreditat practic solutia unui selectioner strain pentru echipa nationala, iar Walter Zenga, unul dintre pretendentii la aceasta pozitie, poate sa isi ia adio de la acest post, chiar daca el se declara pe jumatate roman si cunoaste limba noastra. Lider cu CFR Cluj si apreciat in randul suporterilor, antrenorul de 49 de ani ar fi si o lovitura de imagine pentru Razvan Burleanu, care ar demonta astfel ideea unui conflict cu Generatia de Aur. In plus, si "Bursucul", prin declaratiile sale, si-a aratat deschiderea spre o colaborare cu FRF si nu considera ca si-ar "trada" fostii colegi daca ar accepta postul de selectioner."Acum trebuie sa astept un om din si daca nu vine el, nu mai antrenez niciodata nationala?

Pe lista de propuneri ale Comisiei Tehnice pentru inlocuirea lui Cristoph Daum mai apar numele lui Cosmin Olaroiu, Mircea Rednic, Cosmin Contra, Gica Hagi, Mircea Lucescu, Walter Zenga sau Victor Piturca, insa Dan Petrescu a fost votat de cei mai multi dintre membri comisiei respective.

"Voi demara procesul de negociere ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro