Identitatea artistului urban Banksy, dezvaluita din greseala: ce vedeta se ascunde in spatele pseudonimului

Potrivit publicatiei britanice "Metro", in timpul unei emisiuni radio a carei tema era arta stradala DJ Goldie (Clifford Joseph Price) si-a manifestat nemultumirea fata de cat a castigat lumea artei de pe urma lui Banksy si de pe urma graffiti-ului.

acum 65 luni (23 Jun 2017)

Potrivit publicatiei britanice "Metro", in timpul unei emisiuni radio a carei tema era arta stradala DJ Goldie (Clifford Joseph Price) si-a manifestat nemultumirea fata de cat a castigat lumea artei de pe urma lui Banksy si de pe urma graffiti-ului. "Nu e o lipsa de respect pentru Robert, il consider un artist stralucit, cred ca a schimbat lumea artei", a completat Goldie. Del Naja, cunoscut ca 3D in lumea artei, este prieten de o viata cu Goldie, ei copilarind impreuna in Bristol in anii 1980 si fiind artisti graffiti in aceleasi cercuri.

Del Naja, care face parte din Massive Attack inca de la formarea trupei in 1983 si este vocalist si clapar, e cunoscut si ca artist in grafitti, fiind un adevarat pionier al genului in Marea Britanie - cu toate ca sufera de discromatopsie.

Robert Del Naja, membru fondator al trupei Massive Attack FOTO Arhiva

Nu este prima data cand identitatea lui Banksy este legata de Robert Del Naja. In 2016 cercetatorul Leo Delauncey a aratat ca Banksy este de fapt o miscare, ca exista mai multi artisti care se semneaza cu acest nume, dar ca toti sunt coordonati de Del Naja. Cercetatorul si-a bazat concluziile pe faptul ca operele lui Banksy apareau in orasele in care cei de la Massive Attack aveau concerte, in jurul datelor la care acestea aveau loc.

Operele lui Bansky apar in apropierea concertelor Massive Attack FOTO "Metro"

Tot anul trecut, cercetatorii de la Universitatea Queen Mary din Londra afirmau ca au reusit sa descopere identitatea lui Banksy, cu ajutorul unui sistem clasic de realizare a profilelor psihologice, utilizat de obicei de politie pentru identificarea si capturarea criminalilor in serie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro