Idei de afaceri in orase mici. Din ce poti sa faci profit in locurile in care, aparent, nu se intampla nimic

Idei de afaceri in orase mici. Din ce poti sa faci profit in locurile in care, aparent, nu se intampla nimic

Asta inseamna ca la 20 de curse (100 de kilometri) incasati 200 de lei intr-o zi, din care carburantul, salariul soferului si celelalte costuri se acopera cu cel mult 100 de lei. Am amintit de halele industriale, pentru ca acestea, pe langa faptul ca sunt mult mai ieftine decat in marile orase, au deja instalata si infrastructura necesara unui centru de relaxare (conducte pentru apa, centrala pentru incalzire, abur tehnologic, curent trifazat de inalta tensiune, canalizare etc.). De altfel, tot datorita acestui "amanunt", in zonele industriale de pe langa micile orase se pot dezvolta (s-au si remarcat deja cateva) mici unitati de productie industriala sau agroindustriala, cum ar fi fabrici de jucarii, de alimente sau bauturi, de confectii etc.

acum 106 luni (7 Feb 2015)

Cele mai multe dintre micile orase sunt, in Romania, fie zone monoindustriale, fie asezari care se dezvolta mai mult pe baza activitatii locuitorilor din imprejurimi (mai ales in zonele agricole).

De aici poate porni si afacerea pe care urmeaza sa o construiti.

Mai mult, localnicii care au o gradina pot primi chiar unele sfaturi practice de la vanzator, daca angajati pe acest post persoanele potrivite.

Ca sa nu mai vorbim despre distribuitorii de articole agricole, care va vor aprecia afacerea si chiar va pot acorda sprijin in initierea ei.

Reamintim ca, nu demult, compania STIHL Romania - unic importator al producatorului german de motofierastraie, motocositoare si unelte mecanizate pentru gradinarit - si-a anuntat intentia de a gasi distribuitori locali in orasele mici, pe care ii va sprijini inclusiv financiar in deschiderea afacerii. Transport local

Foarte multe orase mici au avut, in trecutul apropiat, societati de transport public local, aflate de regula in administrarea primariei.

Este nevoie, intr-adevar, de o investitie initiala substantiala (cel putin 3-4 microbuze dotate potrivit caietelor de sarcini ale licitatiilor, dar si incasarile ulterioare vor fi pe masura.

Iata un calcul: la o cursa de 5 kilometri, cu 10 pasageri platitori (1 leu calatoria), puteti incasa 10 lei in mai putin de o jumatate de ora. Asta inseamna ca la 20 de curse (100 de kilometri) incasati 200 de lei intr-o zi, din care carburantul, salariul soferului si celelalte costuri se acopera cu cel mult 100 de lei.

Deci, un posibil castig de 100 de lei net pe zi, per masina.

In anii '90, foarte multe orase mici s-au "prabusit" pentru ca industria de stat, de care depindeau, s-a desfiintat. Apoi, cu timpul, pe fostele platforme industriale au "rasarit" mici producatori, incurajati (si) de f... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro