Idee inedita de business: buchetele comestibile, in care florile sunt inlocuite cu fructe
Andreea Cojocea are 26 de ani si este din Iasi, iar iubitul ei Cosmin Niculita are 22 de ani si este din Vatra Dornei. Acesta porneste de la 50 de lei si ajunge pana la 150 de lei, in functie de cate persoane urmeaza sa se infrupte din buchetul dulce. Un buchet se realizeaza in jumatate de ora, iar pentru evenimentele de zi, cei doi trebuie sa renunte la somn si sa lucreze noaptea, pentru a putea livra buchete din fructe proaspete inca de la primele ore ale diminetii.
Andreea Cojocea are 26 de ani si este din Iasi, iar iubitul ei Cosmin Niculita are 22 de ani si este din Vatra Dornei. Cei doi s-au mutat in urma cu doi ani in Bistrita, dupa ce Cosmin a primit o oferta la o fabrica din municipiu si a acceptat-o fara sa stea pe ganduri. Andreea a lucrat si ea o perioada la o cofetarie, unde a furat din secretele pregatirii si pastrarii fructelor folosite pentru evenimente. Din dorinta de a oferi mamei sale un cadou special, pe care sa nu-l arunce dupa cateva zile, cum este cazul florilor, Andreea si Cosmin au experimentat si au ajuns la aceste buchete din fructe. "Am vrut sa facem un cadou mai special, ceva pe care cei care il primesc sa nu fie nevoiti sa-l arunce, cum se intampla adesea cu florile. Cei doi le ofera amatorilor de fructe posibilitatea sa ofere astfel de cadouri apropiatilor, dar organizeaza si baruri de fructe, sub forma de buchet sau ghiveci la evenimente. Au stricat kilograme intregi de fructe experimentand Desi Andreea a avut ocazia sa invete cateva dintre secretele fructelor la cofetaria la care a lucrat, profesor i-a fost Internetul. Cei doi au urmarit zeci de tutoriale, in alte tari acest concept fiind destul de dezvoltat. Pentru a fixa fructele, cei doi se folosesc de bete lungi din lemn. Andreea a gasit o solutie si pentru fructele care se oxideaza sau care se strica repede, cum sunt merele, perele sau capsunii daca nu sunt tinute la rece: le imbraca in ciocolata neagra, alba sau diferite glazuri. Un buchet comestibil are cam acelasi pret cu unul din flori Culmea, pretul unui buchet comestibil nu este diferit de cel al unui buchet cu flori. Acesta porneste de la 50 de lei si ajunge pana la 150 de lei, in functie de cate persoane urmeaza sa se infrupte din buchetul dulce. In ciuda faptului ca au inceput acest business de putin timp, primele buchete fiind realizate in luna februarie a acestui an, cei doi deja au avut comenzi si au organizat baruri de fructe cu buchete la mai multe nunti din Vatra Dornei si Bist... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro