Idee de afaceri venita din pasiune: economistul care face chiuvete de lemn spectaculoase

Idee de afaceri venita din pasiune: economistul care face chiuvete de lemn spectaculoase

De dimineata si pana pe la 5-6 este economist la mare companie bistriteana, iar dupa program se refugiaza intr-un atelier situat in inima Bistritei, unde transforma bucati de lemn in lavoare spectaculoase. S-a indragostit de lemnul de nuc Desi a testat mai toate tipurile autohtone de lemn, economistul s-a indragostit de lemnul de nuc. Am primit o bucata de lemn de nuc de la un prieten si am tinut-o in beci vreun an. "Sunt la nivel de artizanat si nici nu vreau foarte repede sa o duc la o scara mai mare, pentru ca sunt axat pe o nisa de piata si cam asta vreau sa fac in continuare.

acum 76 luni (15 Aug 2017)

De dimineata si pana pe la 5-6 este economist la mare companie bistriteana, iar dupa program se refugiaza intr-un atelier situat in inima Bistritei, unde transforma bucati de lemn in lavoare spectaculoase. Este povestea lui Ciprian Dobocan, un economist de 37 de ani. Am vazut o chiuveta din lemn, facuta de ceva firma din Elvetia. Costa undeva in jur de 1.200 de euro. Ulterior, plimbandu-ma cu fetele mele am intrat intr-un magazin cu produse artizanale si am gasit un bol de lemn, sculptat de mesteri populari. M-am documentat putin pe Internet si m-am apucat de treaba. Desi l-a facut pentru propria locuinta, in cele din urma, acesta a ajuns pe un site de anunturi, asta pentru ca sotia economistului era sceptica in ceea ce priveste durabilitatea si viabilitatea unui lavoar din lemn.

Vasele mesterilor popular, transformate in lavoare Lavoarul a stat pe site-ul de anunturi 2-3 luni, pana cand in cele din urma a fost vandut. In prima faza, economistul a apelat la vase sculptate de catre mesterii populari. Asta si din cauza faptului ca nu avea un atelier unde sa le prelucreze. Ulterior, economistul si-a amenajat un atelier in centrul orasului, unde realizeaza lavoarele de la A la Z. Acesta spune ca se poate folosi orice fel de lemn, atata timp cat este uscat corespunzator. Tratamentul in cauza trebuie sa sigileze foarte bine lemnul, astfel incat apa sa nu patrunda in interior si sa deterioreze in timp chiuveta. Pentru a se asigura ca lavoarele pe care le vinde nu se deterioreaza, economistul pastreaza legatura cu clientii sai si cere feedback chiar si la jumatate de an de la vanzare. Majoritatea sunt incantati de chiuveta, cum arata, cum se comporta. Practic acesta este un sistem de monitorizare a lavoarului", explica Ciprian Dobocan. Acesta ataseaza si sifonul la chiuvetele pe care le realizeaza, tocmai pentru ca la montarea acestora, clientii sa nu afecteze "sigiliul" chiuvetei si sa-i scurteze durata de viata.

O chiuveta din lemn ia nastere in 3-4 saptaman... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro