ICR promoveaza cartile lui Adrian Nastase, condamnat pentru coruptie
Cele 86 de harti ale Dunarii europene prezentate in volum sunt creatia marilor maestri cartografi apartinind diverselor epoci si scoli, de la Münster, Vischer, Ortelius pina la cartografi mai recenti, din seolele al XVIII-lea si al XIX-lea - Homann, Nicolas de Fer, Hasius, Wolf, Fesca s.a. "Conform legislatiei muncii din Romania, contractul de munca al unei persoane inceteaza atunci cand aceasta este arestata preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile sau cand sufera o condamnare printr-o sentinta definitiva si irevocabila", a motivat hotararea Universitatea Bucuresti.
Hartile Dunarii in patru secole de cartografie’’, publicata impreuna cu directorul Muzeului National al Hartilor si Cartii Vechi.
Adrian si Daniela Nastase figureaza pe site-ul Muzeului National al Hartilor si Cartii Vechi drept detinatorii unei harti cu caracter general a cursului Dunarii. Adrian Nastase si Ovidiu Dumitru, directorul Muzeului National al Hartilor si Cartii Vechi.
"Atlasul este un proiect politic, un proiect cultural si un proiect educational. Cartea ca atare este un pretext pentru a calatori in trecut dar si pentru a intelege sansele pe care Romania le are in viitor. Atlasul este o lucrare politica prin faptul ca ea incearca sa reprezinte o carte de vizita pentru ideea de a aduce in prim-planul preocuparilor europene Dunarea. (...) Cred ca aceasta lucrare poate sa deschida un front foarte larg de interes, de cercetare", a declarat Adrian Nastase, potrivit comunicatului de presa al ICR.
Radu Boroianu, impresionat de eveniment
"Ne aflam in fata unui eveniment editorial foarte important, cu o valoare exceptionala pe mai multe planuri (...). (...) Institutul Cultural Roman isi propune sa faca proiecte pentru redesteptarea istoriei legate de cetatile dunarene de odinioara, si in acest context era nevoie sa starnim intr-un fel opinia publica, cea intelectuala, prin aceasta aparitie", a declarat, in deschiderea evenimentului, presedintele ICR, Radu Boroianu, dezvaluind apoi ca un viitor demers similar va viza hartile Marii Negre, transmite Institutul Cultural Roman.
Albumul valorifica intr-o conceptie vizuala de exceptie piese rare aflate in patrimoniul Muzeului National al Hartilor si Cartii Vechi, unul dintre putinele muzee cu specific cartografic din Europa si din lume. Cele 86 de harti ale Dunarii europene prezentate in volum sunt creatia marilor maestri cartografi apartinind diverselor epoci si scoli, de la Münster, Vischer, Ortelius pina la cartografi mai recenti, din seolele al XVIII-lea si al XIX-... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro