ICCJ dezbate, luni, contestatia lui Liviu Dragnea la condamnarea primita in dosarul "Referendumul". Seful PSD: Sper ca magistratii sa imi dea dreptate

In luna aprilie 2016, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Inalta Curte la doi ani de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de patru ani, in dosarul "Referendumul" Potrivit DNA, in calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte formatiunea pe care o reprezenta, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale.

acum 80 luni (10 Apr 2017)

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie va dezbate, luni, contestatia la executare depusa de presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, impotriva condamnarii la doi ani inchisoare cu suspendare primita in dosarul "Referendumul", potrivit Agerpres. 598 Noul Cod de procedura penala), aceasta fiind o cale extraordinara de atac. 598 din Codul de procedura penala, contestatia impotriva executarii hotararii penale se poate face in urmatoarele cazuri: cand s-a pus in executare o hotarare care nu era definitiva; cand se invoca amnistia, prescriptia, gratierea sau orice alta cauza de stingere ori de micsorare a pedepsei.

Pe 2 februarie, Liviu Dragnea anunta ca a inceput o actiune de redeschidere a procesului 'Referendumul', prin depunerea in instanta a unei contestatii la executare.

"Avocatii spun, studiind Codul penal si de procedura penala, care nu este deloc ambiguu, ca practic eu nu am hotararea de condamnare. Hotararea de condamnare a unui cetatean roman trebuie sa contina trei elemente — partea introductiva, dispozitivul (acel anunt) si expunerea care cuprinde de fapt toata motivarea. Eu, dupa aproape 10 luni de zile, nu am aceasta motivare — asta inseamna ca hotararea nu este completa. De asemenea, nici nu mai pot avea niciodata, pentru ca legislatia este foarte clara, motivarea este obligatie legala (...) si trebuie data la toate hotararile in 30 de zile.

Trebuie semnata si asumata si compusa de catre toti membrii completului.

Peste numai cateva zile de la aceasta declaratie, pe 8 februarie, ICCJ publica motivarea in dosarul "Referendumul".

In luna aprilie 2016, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Inalta Curte la doi ani de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de patru ani, in dosarul "Referendumul"

Potrivit DNA, in calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influent... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro