Ibuprofenul poate reduce fertilitatea barbatilor tineri?

Ibuprofenul poate reduce fertilitatea barbatilor tineri?

Contactat de CNN, purtatorul de cuvant al Asocietiei Producatorilor de Medicamente din SUA, Mike Tringale, a declarat ca organizatia sustine orice demers care duce la cresterea gradului de siguranta al medicamentelor eliberate fara prescriptie si la mai buna educare a consumatorului de OTC. Dintre acestia 14 au luat doze zilnice de ibuprofen pe care multi profesionisti si atleti amatori le iau, respectiv 600 de miligrame de doua ori pe zi - 1.200 de miligrame pe zi este doza maxima admisa inscrisa in prospectul medicamentelor care contin aceasta substanta activa, in timp ce 17 voluntari au luat un placebo.

acum 78 luni (9 Jan 2018)

Ibuprofenul - un antiinflamator nesterioidian - are un impact negativ asupra testiculelor barbatilor tineri, potrivit unui studiu recent, preluat de cnn.com.

Contactat de CNN, purtatorul de cuvant al Asocietiei Producatorilor de Medicamente din SUA, Mike Tringale, a declarat ca organizatia sustine orice demers care duce la cresterea gradului de siguranta al medicamentelor eliberate fara prescriptie si la mai buna educare a consumatorului de OTC. "Siguranta si eficacitatea medicamentelor care contin ibuprofen a fost bine documentata si dovedita pe parcursul zecilor de ani in urma studiilor si a folosirii lor pe piata", a adaugat acesta.

Noua cercetare este o continuare a unui studiu inceput pe femeile insarcinate, a explicat Bernard Jegou, coautor si director al Institute of Research in Environmental and Occupational Health din Franta.Jegou si echipa sa, formata din cercetatori francezi si danezi, au studiat efectele asupra sanatatii femeilor insarcinate care iau pastile banale pentru reducerea durerii precum aspirina si paracetamolul, dar si ibuprofen. Kristensen, coautor al studiului si cercetator senior al departamentului de Neurologie al Spitalului Universitar din Copenhaga. El a sfatuit femeile inscarcinate sa intrebe furnizorul de servicii de sanatate inainte de a lua pastile care contin substantele active mentionate mai sus.

Ibuprofenul este folosit de atleti inainte de olimpiade pentru a inlatura durerea, a argumentat Jegou.

Echipa de cercetatori a recrutat 31 de voluntari cu varste intre 18 si 35 de ani. Dintre acestia 14 au luat doze zilnice de ibuprofen pe care multi profesionisti si atleti amatori le iau, respectiv 600 de miligrame de doua ori pe zi - 1.200 de miligrame pe zi este doza maxima admisa inscrisa in prospectul medicamentelor care contin aceasta substanta activa, in timp ce 17 voluntari au luat un placebo.

La cei care au luat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro