Iasiul pune Romania pe harta literara a Europei

Iasiul pune Romania pe harta literara a Europei

Dupa editia din 2013, care a avut un public de 26.000 de oameni, cotidianul spaniol "El Pais" scria despre FILIT ca "e deja, la prima sa editie, cel mai important festival literar din Europa de Est". 300 de invitati Editia de anul acesta, care are loc intre 1 si 5 octombrie, se anunta inca si mai impresionanta decat cea de anul trecut, cu nu mai putin de 300 de invitati din tara si din strainatate.

acum 96 luni (29 Sep 2014)

Dupa editia din 2013, care a avut un public de 26.000 de oameni, cotidianul spaniol "El Pais" scria despre FILIT ca "e deja, la prima sa editie, cel mai important festival literar din Europa de Est". Prin urmare, avem si noi, gratie initiativei grupului de scriitori de la Iasi (Dan Lungu, Lucian Dan Teodorovici si Florin Lazarescu), un festival european in toata puterea cuvantului, de talia celor din Vest.

300 de invitati

Editia de anul acesta, care are loc intre 1 si 5 octombrie, se anunta inca si mai impresionanta decat cea de anul trecut, cu nu mai putin de 300 de invitati din tara si din strainatate. Manifestarile la care vor participa invitatii vor fi si ele diverse: lecturi publice si discutii cu publicul, intalniri ale scriitorilor cu elevii de liceu, proiectii de filme, concerte, dezbateri si conferinte specializate, plus Targul de carte Bookfest.

Serile FILIT

Fiecare zi a festivalului se va incheia cu o intalnire speciala cu unul dintre capetele de afis, in cadrul Serilor FILIT, de la ora 20.00, in Sala mare a Teatrului National "Vasile Alecsandri". Intalnirea va fi moderata de criticul si profesorul universitar Codrin Liviu Cutitaru, care preda la Facultatea de Litere a Universitatii din Iasi (Catedra de engleza).

Seara zilei de joi, 2 octombrie, este dedicata scriitorului mexican Guillermo Arriaga, a carui intalnire cu publicul va fi moderata de criticul, poetul si traducatorul Marius Chivu.

Seara de 4 octombrie il va aduce in fata publicului de la Teatrul National "Vasile Alecsandri" pe Mircea Cartarescu, iar discutia va fi moderata de sus-semnatul.

In ultima zi de festival, pe 5 octombrie, cititorii se vor putea intalni, in Sala mare a teatrului, cu Norman Manea, dar si cu invitatul lui, poetul si criticul american Edward Hirsch, intr-o discutie moderata de Emil Hurezeanu.

In afara de aceste nume sonor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro