Iarna isi intra in drepturi! Temperaturile vor scadea, brusc, sub zero grade. Care sunt zonele afectate

Ploi vor fi si in restul tarii, ceva mai multe in partea din sud-vest si sud, dar sunt ploi slabe. Numa va aduce, insa, o masa de aer cald ce va provoca ploi abundente in sud si sud vest, iar saptamana viitoare, lapovita si ninsoare in zonele de deal si la munte.

acum 80 luni (20 Nov 2017)

Meteorologii avertizeaza ca temperaturile vor scadea si sub zero grade in timpul noptii.

De altfel, in aceasta dimineata, meteorologii au emis cod galben de ceata in mai multe judete din tara.

Judetele vizate de codul galben sunt Vrancea, Iasi, Bacau, Vaslui, Botosani, Galati, Neamt si Suceava. Potrivit specialistilor, ceata va determina scaderea vizibilitatii, local sub 200 m si izolat sub 50 m. Conform specialistilor in meteorologie, ciclonul Peter a ajuns in nord-vestul Romaniei in noaptea de sambata si acum incepe sa se extinda treptat, acoperind toata tara.

Temperaturile nu vor depasi 2-4 grade, la inceput in nord si in centru, apoi in restul tarii. Maximele vor fi cuprinse intre 4 si 13 grade. In Bucuresti vom avea 6,7 grade, cerul va fi noros si temporar o sa fie ploaie. Ploi vor fi si in restul tarii, ceva mai multe in partea din sud-vest si sud, dar sunt ploi slabe. Numai in partea inalta de munte avem si lapovita si ninsori.

Pe crestele Carpatilor Meridionali, de exemplu, sau in nordul Orientalilor - la inaltimi mari, peste 1.800 de metri", a declarat meteorologul de serviciu Dinu Marasoiu, din cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), potrivit Mediafax. Numa va aduce, insa, o masa de aer cald ce va provoca ploi abundente in sud si sud vest, iar saptamana viitoare, lapovita si ninsoare in zonele de deal si la munte. Meteorologii spun ca nu este exclus ca ninsorile sa apara si in restul tarii. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro