Huawei a lansat primul procesor de smartphone, ajutat de inteligenta artificiala, care iti "citeste" comportamentul si iti invata obiceiurile

Huawei a lansat primul procesor de smartphone, ajutat de inteligenta artificiala, care iti

Echivalent cu un grup de procesoare Quad-core Cortex-A73, procesorul Kirin 970 ofera de pana la 25 de ori mai multa performanta, cu o eficienta de 50 de ori mai mare.

acum 61 luni (4 Sep 2017)

Combinand serviciile de Cloud cu viteza de reactie a procesarii oferite de Inteligenta Artificiala, Huawei vrea sa schimbe modul in care utilizatorii interactioneaza cu dispozitivele lor.

Dupa ani de dezvoltare, tehnologia Cloud AI a cunoscut o aplicabilitate extinsa, insa, in ceea ce priveste experienta de utilizare, inca mai este loc pentru imbunatatiri care includ optimizarea, stabilitatea si securitatea.

Cloud AI si On-device AI se pot completa una pe cealalta, On-Device AI (Inteligenta Artificiala integrata in dispozitiv) ofera capabilitati puternice de detectare, specificatii ce reprezinta fundamentul intelegerii si asistarii comportamentului de utilizare.

Senzorii proceseaza o cantitate semnificativa de date obtinute in timp real, care inregistreaza scenariile specifice si depisteaza obiceiurile de utilizare ale posesorului. Sustinut de capabilitati puternice de procesare, smartphone-urile vor deveni mult mai "constiente" in ceea ce priveste nevoile utilizatorilor, furnizand servicii cu adevarat personalizate si accesibile.

Chipset-ul este alimentat de un procesor cu 8 nuclee si un GPU cu 12 nuclee de ultima generatie. Echivalent cu un grup de procesoare Quad-core Cortex-A73, procesorul Kirin 970 ofera de pana la 25 de ori mai multa performanta, cu o eficienta de 50 de ori mai mare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro