Hrebenciuc poate fi arestat

In primul dosar, cel referitor la retrocedarile ilegale de paduri, liderul PSD este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii, pentru sine sau pentru altul, de foloase necuvenite. In al doilea dosar penal, Viorel Hrebenciuc este acuzat de instigare la infractiunea de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, precum si de trafic de influenta.

acum 119 luni (27 Oct 2014)

Deputatii au luat act de demisia liderului PSD, asa ca DNA poate cere arestarea preventiva imediat ce hotararea Parlamentului este publicata in Monitorul Oficial. Locul lui Hrebenciuc in conducerea Camerei a fost luat, ieri, de un social-democrat trimis in judecata pentru conflict de interese.

In absenta "marelui papusar", colegii deputati au luat act de demisia acestuia si au constatat vacantarea unui loc de parlamentar.

Hrebenciuc este urmarit penal in doua dosare de coruptie si are doua cereri de arestare preventiva pe numele sau. In primul dosar, cel referitor la retrocedarile ilegale de paduri, liderul PSD este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii, pentru sine sau pentru altul, de foloase necuvenite. In al doilea dosar penal, Viorel Hrebenciuc este acuzat de instigare la infractiunea de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, precum si de trafic de influenta.

Amnistia si gratierea, pastrate pe agenda

In contextul discutiilor pe care Viorel Hrebenciuc le-a purtat cu Dan Sova, opozitia a cerut ieri, din nou, repunerea pe ordinea de zi a Camerei a proiectului de lege privind amnistia si gratierea, in scopul respingerii lui. Propunerea a primit doar 81 de voturi "pentru", 122 de voturi "contra" si cinci abtineri, asa ca proiectul, atat de mult criticat de societatea civila si partenerii externi ai Romaniei, ramane in sertarul puterii, putand fi readus in atentie la momentul oportun.

Este vorba de controversatul proiect pe care fosta USL a vrut sa-l adopte in martea neagra, dar pe care l-a scos in ultimul moment de pe ordinea de zi.

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, declara, la sfarsitul saptamanii trecute, ca "nu se impun... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro