Hotelul Ritz-Carlton, puscaria de cinci stele a printilor sauditi

Hotelul Ritz-Carlton, puscaria de cinci stele a printilor sauditi

Hotelul Ritz-Carlton din Riad, care pana de curand gazduia cu precadere membri ai elitei economice globale, s-a transformat intr-o inchisoare de lux pentru seici sauditi si personaje extrem de influente. Foto: The Ritz-Carlton Riyadh Ce se intampla in "colivia de aur" La mai bine de trei saptamani de la arestarea miliardarilor, oamenii continua sa se intrebe ce anume ce intampla in aceasta "inchisoare" aurita, de ale carei porti de metal negru nu se poate trece fara o permisiune oficiala. Circula informatii potrivit carora 800 de miliarde de dolari ar fi in joc, insa oficialul de la Comisia Speciala a afirmat ca "si daca am recupera 100 de miliarde ar fi bine".

acum 26 luni (28 Nov 2017)

Hotelul Ritz-Carlton din Riad, care pana de curand gazduia cu precadere membri ai elitei economice globale, s-a transformat intr-o inchisoare de lux pentru seici sauditi si personaje extrem de influente. Zeci de printi, politicieni si oameni de afaceri suspectati de coruptie se afla in detentie in celebrul hotel de cinci stele, care are alura unui palat. Pe internet, multi se amuza de situatie, comentand ca exista lucruri mult mai rele pe lume decat sa fii consemnat in renumitul hotel de lux din capitala Arabiei Saudite, scrie "Die Welt". Procurorul general saudit a insistat ca puternicii printi si bogatii afaceristi nu vor avea parte sub nicio forma de un tratament special. Dar cum nu se pune problema sa fie trimisi in celule obisnuite, bogatasii sauditi care au intrat in vizorul autoritatilor ca urmare a campaniei anticoruptie demarate de printul mostenitor Mohammed bin Salman isi duc viata printre statuete de bronz si candelabre aurii.

Foto: The Ritz-Carlton Riyadh Ce se intampla in "colivia de aur" La mai bine de trei saptamani de la arestarea miliardarilor, oamenii continua sa se intrebe ce anume ce intampla in aceasta "inchisoare" aurita, de ale carei porti de metal negru nu se poate trece fara o permisiune oficiala. O echipa a postului BBC a reusit insa sa obtina aprobarea de a intra in complexul de lux pentru a vedea cum stau lucrurile, chiar daca nu a avut voie sa filmeze fete sau sa inregistreze convorbiri. Dar atmosfera de acum nu are nimic de-a face cu cea din data de 4 noiembrie, cand privilegiatii Arabiei Saudite au fost fortati sa se cazeze aici. "Nu le venea sa creada ce se intampla", a afirmat un oficial care s-a identificat ca facand parte din Comisia Speciala, ce deruleaza campania anticoruptie. De ce au fost adusi aici? In "colivia de aur" s-ar afla si cunoscutul si bogatul print Alwaleed bin Talal, care are actiuni in foarte multe companii de succes, incepand cu Twitter si Apple si terminand cu lantul hotelier Four Seasons. Fiecare "oaspe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro