Horoscopul lui Dom' Profesor. Sf. Pasti cad de Beltane

Horoscopul lui Dom' Profesor. Sf. Pasti cad de Beltane

Legenda veche, pomenita de unii distinsi folcloristi si istorici, spune: cu mai multe saptamani inainte stramosii nostri plecau, din toate colturile, de pe campia cotului Dunarii, de pe cele doua maluri ale ei, de departe, din stepele Estului si din padurile muntilor, de la toate asezarile fortificate si din toate triburile: ale lupului, triburile sarpelui, ale zimbrului, ale caprei, ale vulturului, ale corbului, ale focului, ale...

acum 53 luni (30 Apr 2016)

Pe 30 aprilie s-au nascut: Franz Lehar, Joachim von Ribbentrop, Robert Shaw, Ion Popescu-Gopo, Ilie Oana, Mina Minovici.

In calendarul crestin ortodox sunt Sfintii: Iacob, fiul lui Zevedeu si Donat din Evria. Traditional, pe 30 aprilie este Ajunul de Arminden - nu se coase si nu se munceste la camp.

In calendarul crestin ortodox fix, pe 1 mai, sunt Sfintii: Prorocul Ieremia, Eftimie, Ignatie, Acachie si Isidora.

"Ajunul Armindenului - cel de al doilea moment, dupa Sf. Gheorghe, cea de a doua sarbatoare consacrata naturii renascute, pline de vitalitate, cuprinde numeroase practici apotropaice indreptate in principal asupra vrajitoarelor, care incearca sa fure energiile vitale ale vegetatiei si ale animalelor!"

Legenda veche, pomenita de unii distinsi folcloristi si istorici, spune: cu mai multe saptamani inainte stramosii nostri plecau, din toate colturile, de pe campia cotului Dunarii, de pe cele doua maluri ale ei, de departe, din stepele Estului si din padurile muntilor, de la toate asezarile fortificate si din toate triburile: ale lupului, triburile sarpelui, ale zimbrului, ale caprei, ale vulturului, ale corbului, ale focului, ale... multe erau triburile si puternice!

Trebuia, neaparat, sa ajunga in noaptea de Arminden, cu Carul Mare deasupra capului, la Marea cea Mare. Citeste si:

+Te uitai la "Iisus din Nazaret"?

+MAGAZINE DESCHISE chiar in ziua de Paste si care va fi programul MAZAGINELOR de ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro