Horoscopul lui Dom' Profesor: Ordinul Cainilor Domnului

Horoscopul lui Dom' Profesor: Ordinul Cainilor Domnului

Fisierul a iesit prea lung pentru un articol de ziar, dar va promit ca o sa va fac partasi de informatiile interesante, o sa mai reduc din volum. De fapt nici Vaticanul nu era Vatican - era doar o confrerie modesta de monahi care calatorisera mult si avusesera dorinta sa vada cu ochii mintii.

acum 96 luni (4 Jun 2016)

Nicio mentiune in calendarele vechi, o zi obisnuita de munca.

Am terminat studiul despre Marile Conjunctii, conjunctiile Jupiter-Saturn si am calculat data intrarii in Era Varsatorului. Fisierul a iesit prea lung pentru un articol de ziar, dar va promit ca o sa va fac partasi de informatiile interesante, o sa mai reduc din volum.

In tangenta cu subiectul abordat este si Ordinul Dominicanilor. In tangenta, pentru ca, preferatul meu, cardinalul francez Pierre d’Ailly, fondatorul astrologiei crestine, i-a "facut muci" pe dominicani, (scuzati licenta, este o expresie de pe terenurile de sport) alungandu-i din Franta. Un tanar, suporter al "cainilor rosii" ma intreaba daca exista o legatura intre porecla echipei lui preferate, Republica Dominicana si Ordinul Dominican. Elefantul Haithi, tigrul Sherk Khan, pana si crocodilul sau pitonul Kaa, fugeau din fata puternicului si de neinvins haitic al cainilor rosii. Asta pentru echipa de forbal. Insula Hispaniola, care gazduieste Republica Dominicana, are o istorie lunga si pilduitoare. Sa retinem ca denumirea vine de la Sf. Asa cum Cavalerii Templieri au lasat in urma lor o tara, Elvetia, dominicanii au lasat o mostenire secreta, in insula tropicala, nu numai numele. Se incumeta vreun cautator de comori sa o gasesca?

Vaticanul a fost primul centru european de putere, politica, religioasa si economica care a realizat ca poate obtine reactii previzibile din partea unor puternici ai vremii, sau chiar din partea maselor de oameni. Asta se intampla putin inainte de schisma. Cu circa o suta de ani. Istoria scrisa, sau o Enciclopedie buna poate lamuri pe oricine, intr-o logica carteziana desavarsita, asupra unui curs firesc si oficial al istoriei.

De fapt nici Vaticanul nu era Vatican - era doar o confrerie modesta de monahi care calatorisera mult si avusesera dorinta sa vada cu ochii mintii. In mare secret se numeau "Domini Canem", ciinii Domnului, care trebuia sa vegheze asupra puritatii ... Citeste intreg articolul pe evz.ro