Horia Georgescu, seful Agentiei Nationale de Integritate, afla marti daca va fi arestat preventiv pentru 30 de zile

Horia Georgescu, seful Agentiei Nationale de Integritate, afla marti daca va fi arestat preventiv pentru 30 de zile

In perioada in care se afla sub control judiciar, Ingrid Zaarour trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: a) sa se prezinte la organul de urmarire, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemata, b) sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei, c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemata, d) sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei decat cu incuviintarea prealabila a organelor judiciare, e) sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar, f) sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme. privind tranzactiile deja efectuate/certe cu proprietati imobiliare similare", potrivit DNA.Cine sunt beneficiarii dosarelor de la ANRP In primul dosar, Matilda Olosuteanu si Elena Ghetu au cedat un teren de 21 de hectare in Cernica cumparatorului de drepturi litigioase Valentin Visoiu, pentru suma de 2,7 milioane de euro, iar la ANRP terenul a fost evaluat la peste 80 de milioane de euro.In al doilea dosar, sotii Mircea si Anca Bortica au fost despagubiti de ANRP de 84 milioane de lei pentru un teren de 55.000 metri patrati, situat in Bucuresti, Sos.

acum 95 luni (17 Mar 2015)

UPDATE 20.50 Dupa aproape noua ore, Horia Georgescu a parasit sediul Curtii Supreme dupa ce instanta a terminat de jucat cererea procurorilor de arestare preventiva a acestuia, dar si a altor sapte persoane. Astept decizia judecatorului de drepturi si libertati si o voi respecta indiferent care va fi aceasta si voi contribui la aflarea adevarului ori de cate ori DNA sau orice alta institutie ma va chema pentru a lamuri orice aspecte", a spus Horia Georgescu inainte de a parasi sediul Inaltei Curti. UPDATE 18.50 Horia Georgescu a ramas in sala de judecata chiar daca ordonanta de retinere pentru 24 de ore emisa de DNA a expirat la ora 15.20. Astfel, Mihnea-Remus Iuoras si Ingrid-Luciana Popa-Mocanu, vicepresedinte, respectiv membra a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, la data faptelor, au fost retinuti, fiind acuzati de trei fapte de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

Constantin-Catalin Canangiu, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, a fost retinut, fiind acuzat de doua infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

Gheorghe Visoiu, expert evaluator, la data faptelor, a fost retinut pentru trei infractiuni de abuz in serviciu, comise in forma complicitatii, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

De asemenea, au mai fost retinuti si Neculai Nistor, Alexandru-Florin Hanu si Dorin-Cornel Drula, experti evaluatori, la data savarsirii faptei. Acestia sunt suspectati de abuz in serviciu, comisa in forma complicitatii, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul. Aceasta este suspectata de trei infractiuni de abuz in serviciu, cu cons... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro