Horia Georgescu, judecat in dosarul ANRP: Expertii numiti de instanta au constatat ca nu exista niciun prejudiciu

Horia Georgescu, judecat in dosarul ANRP: Expertii numiti de instanta au constatat ca nu exista niciun prejudiciu

Intr-o postare pe Facebook, Horia Georgescu afirma ca prejudiciul comunicat mediatic si constatat de specialisti ai DNA in anul 2015, in dosarul ANRP, estimat la 80 milioane euro, nu a fost confirmat de expertii desemnati de instanta sa faca expertiza tehnica. Astazi, 16 Ianuarie 2018, odata cu finalizarea cercetarii judecatoresti, suntem in fata urmatoarei situatii de fapt: - Comisia de experti numita si selectata exclusiv de catre instanta, avand cea mai inalta calificare profesionala recunoscuta national si international, a constatat ca nu exista niciun prejudiciu, ca pretul stabilit de expertii evaluatori a fost unul corect si ca metoda de evaluare folosita este conforma si pertinenta in raport cu Standardele Internationale de Evaluare.

acum 26 luni (17 Jan 2018)

Intr-o postare pe Facebook, Horia Georgescu afirma ca prejudiciul comunicat mediatic si constatat de specialisti ai DNA in anul 2015, in dosarul ANRP, estimat la 80 milioane euro, nu a fost confirmat de expertii desemnati de instanta sa faca expertiza tehnica.

"Astazi, dupa aproape trei ani, s-a finalizat prima faza a procesului penal in care am fost acuzat de DNA pentru abuz in serviciu, deoarece am votat rapoarte de evaluare supraevaluate, care nu respectau Standardele Internationale de Evaluare, desi acestea fusesera intocmite de experti autorizati. Astazi, 16 Ianuarie 2018, odata cu finalizarea cercetarii judecatoresti, suntem in fata urmatoarei situatii de fapt:

- Comisia de experti numita si selectata exclusiv de catre instanta, avand cea mai inalta calificare profesionala recunoscuta national si international, a constatat ca nu exista niciun prejudiciu, ca pretul stabilit de expertii evaluatori a fost unul corect si ca metoda de evaluare folosita este conforma si pertinenta in raport cu Standardele Internationale de Evaluare. Aceeasi comisie de experti numita de instanta, verificand rapoartele intocmite de catre specialistii DNA prin care acestia "gasisera" un prejudiciu , a concluzionat ca raportele sunt inacceptabile, cu credibilitate zero si ca s-au folosit date eronate , inexacte si incomplete.

- Din dezbateri , declaratii si inscrisuri ,a reiesit,fara echivoc, faptul ca nu aveam atributii in a cenzura un raport de evaluare intocmit de un expert evaluator (singura persoana prevazuta de lege sa stabileasca valoarea unui bun) decat in situatia in care functionarii cu atributii in fisa postului din cadrul ANRP semnalau nereguli.

Judecat pentru abuz in serviciu DNA l-a trimis in judecata pe Horia Georgescu pe 9 aprilie 2015 in stare de arest preventiv pentru savarsirea a trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave. In acelasi dosar, au fost trimisi i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro