Horatiu Pepine: Spiritul european a fost discutat, la Bucuresti, numai din perspectiva Frantei | COMENTARIU DW

"E adevarat, chiar aceste diferente de dezvoltare sunt miezul acestor afaceri cu muncitori detasati, dar la fel se intampla si cu alte domenii cum ar fi marile afaceri de retail de tipul Carrefour sau Auchan care odata cu intrarea lor pe piata romaneasaca au facut tabula rasa din afacerile comerciale autohtone, obtinand profituri mai mari decat in tara de origine.

acum 34 luni (24 Aug 2017)

Sosit in vizita oficiala la Bucuresti, presedintele Emmanuel Macron a fost primit cu mare entuziasm si nu a avut nicio dificultate in a-si impune punctele de vedere, remarca un comentariu publicat de Deutsche Welle. I s-a cerut sa spuna clar daca e de acord cu propunerile presedintelui Macron de modificare a directivei. Dar chiar si de data aceasta a amanat raspunsul, invitandu-l pe Macron sa vorbeasca primul", explica articolul semnat de Horatiu Pepine.

Desi presedintele Frantei este un om care incanta prin replica si calitatea argumentatiei, observam ca pledoaria sa pentru "Europa care protejeaza" ascunde un viciu logic si ca este de fapt partinitoare, sustine articolul din DW.

Astfel, Macron sustine ca regula lucratorilor detasati contrazice "spiritul european", intrucat favorizeaza tarile cu asistenta sociala redusa si salarii mici ca si pe aceia care profita speculativ de diferentele de dezvoltare dintre tarile membre.

"E adevarat, chiar aceste diferente de dezvoltare sunt miezul acestor afaceri cu muncitori detasati, dar la fel se intampla si cu alte domenii cum ar fi marile afaceri de retail de tipul Carrefour sau Auchan care odata cu intrarea lor pe piata romaneasaca au facut tabula rasa din afacerile comerciale autohtone, obtinand profituri mai mari decat in tara de origine. Si asta poate fi privita ca o concurenta neloiala cata vreme Romania abia iesise din comunism si redescoperea cu greu initiativa libera, iar capitalul privat era cvasiinexistent", subliniaza articolul din Deutsche Welle. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro