Horatiu "Moromete", in timpul filmarilor la "Morometii 2"

Horatiu

Talpa se afla la 45 de kilometri de Alexandria si la doar cativa kilometri de Silistea-Gumesti, satul natal al scriitorului Marin Preda. Ilie Moromete, interpretat de Horatiu Malaele Iti poti da seama de varsta si copilaria unor membri din echipa dupa cat de familiari sunt sau nu sunt cu unii termeni de la sat. Ilie Moromete - Victor Rebengiuc 1985 si Horatiu Malaele 2017 (Foto: Facebook Morometii 2) Dorul de Tehomirul natal Lui Horatiu ii trezeste satul din Teleorman, aflat la doar cativa kilometri de Silistea Gumesti a lui Maria Preda, niste emotii si o nostalgie aparte, ii trezeste amintiri din copilaria lui de poveste, fiind crescut pana la sapte ani la tara, la bunici, in satul parintilor sai, Tehomir, din Gorj. Dupa un dialog cu Zdroncan, care ii ceruse banii de foncire si Moromete, ca de obicei, raspunsese: "N-am, daca n-am de unde vrei sa-ti dau?", aproape se ciocneste de o batrana din sat.

acum 23 luni (2 Nov 2017)

Talpa se afla la 45 de kilometri de Alexandria si la doar cativa kilometri de Silistea-Gumesti, satul natal al scriitorului Marin Preda.

Casa Morometilor a fost refacuta de scenograful Cristian Niculescu dupa schitele si imaginile celei vechi, iar centrul satului a fost recreat de la zero. Distributia este una de exceptie si reuneste cativa dintre cei mai apreciati si iubiti actori romani. In rolurile principale sunt Horatiu Malaele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete) si, la debutul intr-un rol principal in cinema, Iosif Pastina (Niculae), alaturi de Razvan Vasilescu, George Mihaita, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Ralea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa, Dorina Chiriac.

Daca primul film a fost o adaptare destul de fidela a romanului, continuarea are la baza un scenariu inspirat din cel de-al doilea volum din "Morometii", din "Viata ca o prada" si din publicistica lui Marin Preda.

"N-a fost usor sa inlocuim o echipa de actori ca Victor Rebengiuc, Luminita Gheorghiu sau Mitica Popescu, sunt nume de referinta care pot inhiba orice actor. Au trecut insa 32 de ani, era greu de presupus ca vom putea continua cu aceiasi actori, cu atat mai mult cu cat actiunea este plasata la doar cativa ani dupa cea din primul film. Dar sunt foarte increzator in calitatile si talentul noii echipe de actori si sper ca voi reusi sa iau ce e mai bun de la ei", spune regizorul.

Marian Adochitei (Achim Moromete) alaturi de Horatiu Malaele (Ilie Moromete) (Foto: facebook/marian.adochitei)

Zambeste "morometeste"

"In bine sau in rau, se schimbase Moromete? Zambeste "morometeste", multumit de dubla, apoi isi scoate din buzunar binecunoscutii sai ochelari rotunzi, si-i asaza pe nas si incepe sa numere evreieste bani imaginari, ca Shylock, ultimul lui personaj din spectacolul pe care l-... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro