Hope ans Homes for Children, de 20 de ani in Romania. Proiectul a schimbat destinele a mii de copii

Hope ans Homes for Children, de 20 de ani in Romania. Proiectul a schimbat destinele a mii de copii

Proiectul desfiintarii orfelinatelor din Romania a inceput in urma cu 20 de ani, cand Mark si Caroline Cook, fondatorii HHC Romania, au ajuns in Baia Mare, la invitatia lui Stefan Darabus, acum director regional pentru Europa Centrala si de Sud a HHC. Tineri asistati de HHC, povesti de viata impresionante Printre participantii la eveniment au fost mai multi tineri care au fost de acord sa-si dezvaluie emotiile si povestile de viata, care ar fi fost, probabil, cu totul diferite, daca ar fi ramas in acele orfelinate.

acum 73 luni (27 Apr 2018)

Proiectul desfiintarii orfelinatelor din Romania a inceput in urma cu 20 de ani, cand Mark si Caroline Cook, fondatorii HHC Romania, au ajuns in Baia Mare, la invitatia lui Stefan Darabus, acum director regional pentru Europa Centrala si de Sud a HHC.

Momentul aniversar a fost marcat printr-un eveniment de inalta tinuta, cu invitati din organizatie, dar si din partea autoritatilor locale, cu care HHC colaboreaza de atat de multi ani. De asemenea, au participat si tineri iesiti din sistem, copii care si-au inceput viata in orfelinate si care au primit o sansa la o viata cat mai aproape de una fireasca, in mijlocul unei familii.

Mark si Caroline Cook, fondatorii HHC Foto: Angela Sabau

Mark Cook a vorbit despre impactul emotional pe care l-a avut asupra lui prima vizita la orfelinatul din Cavnic. "Erau peste 60 de copii, de la 0 la 3 ani, la etajul al treilea. Erau 60 de bebelusi care se leganau, erau murdari, totul mirosea. Atunci, acolo am decis ca o sa cautam sase case si o sa-i luam din leagan si o sa incercam sa le oferim un mediu cat mai familial. In cei 20 de ani de activitate, HHC a schimbat destinele a 50.000 de copii abandonati in orfelinate, in prezent mai ramanand aproximativ 6.500 de copii in astfel de institutii.

"Am vazut acum tineri pe care i-am vazut acum 20 de ani cand erau copii. Acum sunt mari si sunt fericiti, au copii, cineva le-a oferit dragoste, au avut grija de ei si acum pot sa inceapa o noua viata.

Tineri asistati de HHC, povesti de viata impresionante

Printre participantii la eveniment au fost mai multi tineri care au fost de acord sa-si dezvaluie emotiile si povestile de viata, care ar fi fost, probabil, cu totul diferite, daca ar fi ramas in acele orfelinate. Unii dintre ei au avut sansa sa fie luati de acolo la varste inca foarte mici, altii, insa, erau deja mari cand au plecat. "Nu imi amintesc ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro