"Holocaust pe gheata": blasfemie, opera de arta sau avertisment pentru ce ar putea urma?

De alta parte, neasteptat de multi si bucurosi sunt cei care posteaza pe blogurile de tip negationist, cele in care se afirma ca, de fapt, Holocaustul este o inventie sinistra a ocultei iudeo-masonice si ca lagarele de concentrare nu erau altceva decat niste centre de detentie pentru raufacatori, cu conditii decente de viata. Orchestra de la Auschwitz 30 iulie 1942, lagarul de Mathausen 30 iulie 1942, lagarul de la Mathausen: dupa o tentativa nereusita de evadare, Hans Bonarewitz este condus la locul de excutie, in sunetele orchestrei de detinuti a lagarului Printre episoadele cele mai ciudate ale acestei epopei tragice se numara celebra comanda facuta de liderii SS care-si doreau o bucata muzicala originala care sa fie interpretata la ocazii speciale.

acum 52 luni (28 Nov 2016)

>

Urmariti secventa respectiva in care cei doi patinatori, Andrei Burkovski si Tatiana Navka, au ales sa se imbrace in uniforme de detinuti din lagarele de concentrare, purtand si steaua galbena in sase colturi, identificarea obligatorie pentru evrei.

A inceput de aici un scandal care se propaga acum cu viteza in presa internationala si nu numai.

Pe de-o parte sunt cei care afirma ca este vorba, exclusiv, doar de un moment artistic, de fapt un omagiu adus victimelor nazismului, mai ales ca muzica aleasa este melodia "Beautiful That Way" a cantaretului israelian Achinoam Nini... Daca negam dreptul unor artisti de a transpune in felul lor specific o serie de evenimente, atunci anihilam libertatea esentiala a actului artistic si impunem dictatura unei "corectitudini politice exemplare", demers specific oricarei forme de dictatura, cu manusi de catifea sau fara.

De alta parte, neasteptat de multi si bucurosi sunt cei care posteaza pe blogurile de tip negationist, cele in care se afirma ca, de fapt, Holocaustul este o inventie sinistra a ocultei iudeo-masonice si ca lagarele de concentrare nu erau altceva decat niste centre de detentie pentru raufacatori, cu conditii decente de viata. Astfel, momentul artistic al patinatorilor rusi este descifrat intr-o cheie ironica si aplaudat ca un fel de glumita reusita la adresa unui presupus genocid...

Aceea a orchestrelor organizate in lagarele de exterminare, a muzicii cantate de detinutii fosti interpreti in mari orchestre ale lumii, interpretand zilnic, ore in sir, un repertoriu destinat sa "anime" atmosfera sau, dupa caz, sa acompanieze momentele "selectiei" care se facea la intrare, atunci cand se decidea cine era trimis direct la crematoriu sau mergea spre baraci, sau chiar ca preludiu al executiilor disciplinare.

In lagarul de femei de la Auschwitz-Birkenau, in Blocul 12 si mai tarziu in Blocul 7, a trait si repetat orchestra de femei constituita neoficial de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro