Hollande si Cameron, moment de reculegere la sala de concerte Batlacan

UPDATE: După momentul de reculegere de la sala Bataclan, Francois Hollande și David Cameron au ținut o conferință de presă la Palatul Elysee. ------------ Președintele francez Francois Hollande și premierul britanic David Cameron au ținut, luni dimineața, un moment de reculegere la sala de concerte Bataclan din Paris, care a fost vizată de atentatele jihadiste de la 13 noiembrie, potrivit Agerpres.

acum 101 luni (23 Nov 2015)

UPDATE: După momentul de reculegere de la sala Bataclan, Francois Hollande și David Cameron au ținut o conferință de presă la Palatul Elysee.

Hollande a declarat că obiectivul militar in Siria și Irak este "de a produce cat mai multe pagube posibile" grupării Statul Islamic. Ne vom intensifica atacurile, vom alege ținte care vor produce cat mai multe pagube posibile acestei armate teroriste", a declarat Francois Hollande, evocand de asemenea 'obligațiile comune' cu Marea Britanie in materie de apărare.

La randul său, Cameron și-a exprimat sprijinul "ferm" pentru acțiunea Franței după atentatele de la Paris, declarandu-se convins că aviația militară britanică trebuie să desfășoare la randul său atacuri impotriva Statului Islamic in Siria. Este de asemenea convingerea mea fermă că Marea Britanie trebuie să facă la fel", a spus Cameron in conferința de presă comună cu șeful statului francez.

Premierul britanic a precizat de altfel că pune la dispoziția Franței o bază din Cipru a aviației britanice pentru atacurile asupra jihadiștilor in Siria.

"Astăzi, i-am propus președintelui (Francois Hollande) să folosească baza de la Rafakrotiri pentru aviația franceză angajată in operațiunile impotriva Daesh și un sprijin suplimentar in privința alimentării in zbor", a anunțat Cameron.

El a adăugat că iși va intensifica eforturile privind imbunătățirea schimburilor de informații secrete cu Franța și cu alți parteneri europeni, și a precizat că va prezenta in această săptămană in parlamentul de la Londra o strategie comprehensivă de combatere a Daesh.

------------

Președintele francez Francois Hollande și premierul britanic David Cameron au ținut, luni dimineața, un moment de reculegere la sala de concerte Bataclan din Paris, care a fost vizată de atentatele jihadiste de la 13 noiembrie, potrivit Agerpres. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro