Holiday Inn se scuza: Romanca nu a fost refuzata din cauza cetateniei; existau suspiciuni privind rezervarea. "Nu toleram discriminarea rasiala"

Holiday Inn se scuza: Romanca nu a fost refuzata din cauza cetateniei; existau suspiciuni privind rezervarea.

O romanca in varsta de 22 de ani, Alecsandra P., a reclamat, potrivit presei britanice, ca a fost refuzata de lantul hotelier Holiday Inn Express, pe 6 iulie, pentru ca a fost considerata prostituata.

acum 108 luni (23 Jul 2015)

Din nefericire, rezervarea domnisoarei Alexandra P., - din pura coincidenta - prezenta indicii care au generat suspiciuni referitoare la situatii tipice cu care hotelurile din zona se confruntasera. Hotelurile din zona fusesera sfatuite de politie sa adopte politici care sa identifice comportamente tipice suspecte in efectuarea rezervarilor. Angajatii receptiei au considerat ca era necesara respingerea rezervarii pe baza suspiciunilor referitoare la modul in care aceasta fusese efectuata, nu pe criterii rasiste. Recunoastem ca evaluarea a fost o eroare si am incercat sa luam legatura cu domnisoara Alexandra P., pentru a-i prezenta scuze si a rezolva situatia", a comunicat grupul hotelier. O romanca in varsta de 22 de ani, Alecsandra P., a reclamat, potrivit presei britanice, ca a fost refuzata de lantul hotelier Holiday Inn Express, pe 6 iulie, pentru ca a fost considerata prostituata. Ministerul roman al Afacerilor Externe a facut demersuri in legatura cu situatia romancei careia i-a fost refuzata cazarea la un hotel din Marea Britanie pe motiv de cetatenie romana, autoritatile britanice dand asigurari ca este vorba despre un caz izolat. "MAE condamna orice forma de discriminare pe baza pe cetatenie, cu atat mai mult cu cat, in speta data, aceasta incalca flagrant principiile si normele universale si europene care privesc egalitatea de tratament. (...) Ministerul Afacerilor Externe va insista ca autoritatile britanice sa depuna toate eforturile necesare pentru ca astfel de situatii sa nu se mai repete", conform unui comunicat de presa a Ministerului. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro