Hipodromul din Targoviste, locul de distractie preferat de generalii din Armata Romana in anii '40

Hipodromul din Targoviste, locul de distractie preferat de generalii din Armata Romana in anii '40

Printre personalitatile care au absolvit cursurile Scolii de Ofiteri de Cavalerie de la Targoviste sau ale Scolii Speciale de Ofiteri de Cavalerie de la Targoviste se numara: maresalul Ion Antonescu, Henri Rang si Felix Topescu, generali care si-au castigat o buna faima pe campurile de lupta, multi dintre ei ajunsi Cavaleri ai Ordinului Mihai Viteazul, precum generalul Radu Korne.

acum 83 luni (30 Jun 2015)

Campul de alergari, asa cum i se spunea inainte, a gazduit intreceri la care se distrau de minune generalii si conducatorii tarii. Din punct de vedere al nivelului de reprezentare, atunci s-a inregistrat cel mai inalt grad de protocol la o competitie sportiva organizata vreodata la Targoviste. Dispunea si de o tribuna (construita de Societatea Hipica "Targoviste", la fel ca si pista de alergari) care permitea spectatorilor sa urmareasca cursele hipice, sariturile peste obstacole si alte exercitii specifice.

Printre personalitatile care au absolvit cursurile Scolii de Ofiteri de Cavalerie de la Targoviste sau ale Scolii Speciale de Ofiteri de Cavalerie de la Targoviste se numara: maresalul Ion Antonescu, Henri Rang si Felix Topescu, generali care si-au castigat o buna faima pe campurile de lupta, multi dintre ei ajunsi Cavaleri ai Ordinului Mihai Viteazul, precum generalul Radu Korne. Scoala de Cavalerie "Ferdinand I"

In 1982, la Targoviste, este mutata, din Bucuresti, Scoala Speciala de Cavalerie, forma superioara de invataamant superior.

In 1907, la 1 iulie, Sectia de Cavalerie, de pe langa Scoala Miliatara de Infenterie din Bucuresti este transferata in cazarma Scolii de Cavalerie.

Scoala se intindea pe mai mult de 100 de hectare de teren, date de Primaria din Targoviste catre Administratia Razboiului.

Scoala de Ofiteri de Cavalerie de la Targoviste avea 4 grajduri cu cate 84 de cai fiecare, doua manejuri, infirmerie de cai, potcovarie, magazii de furaje.

In 1916, ca urmare a ofensivei germane din Primul Razboi Mondial, la sud de Carpati, Scoala Pregatitoare de Ofiteri de Cavalerie, - denumirea sa de atunci - este dislocata la Barlad si Botosani.

In 1918, Scoala de Cavalerie este readusa la Targoviste, in localul de pe Bulevardul Regele Carol I si va functiona pana in 1948, cand ste mutata la Sibiu, f... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro