Hillary Clinton si "afacerile" care ii pot afecta ascensiunea

Reticent, responsabilii cu securitatea Casei Albe au acceptat - cu conditia de a-l depune intr-un seif de fiecare data cand mergea in birourile sale de la etajul 7, un spatiu al "Foggy Bottom" (sector al Secretariatului de Stat) numit "Apartamentul acaju", complet securizat. Hillary Clinton va fi audiata de anchetatori si ar putea fi acuzata de nerespectarea regulilor de securitate, obligatorii la un astfel de nivel.

acum 91 luni (11 May 2016)

Inainte de a se infrunta cu Donald Trump, democrata are de depasit un obstacol serios, judiciar, care pune sub semnul intrebarii profesionalismul sau.

Hillary Clinton trebuie sa lamureasca urgent afacerea e-mail-urilor trimise in perioada in care era secretar de stat. Cand Hillary Clinton a fost numita secretar de stat in Administratia Barack Obama la 21 ianuarie 2009, ea a cerut sa-si pastreze smartphone-ul BlackBerry pentru comunicatii personale.

Reticent, responsabilii cu securitatea Casei Albe au acceptat - cu conditia de a-l depune intr-un seif de fiecare data cand mergea in birourile sale de la etajul 7, un spatiu al "Foggy Bottom" (sector al Secretariatului de Stat) numit "Apartamentul acaju", complet securizat. O obligatie pe care Hillary nu a acceptat-o niciodata, pretextand ca are "torente" de mail-uri de la colegi, parlamentari, amici si suporteri. Pe 2 februarie, la o luna de la numirea ei, responsabilii serviciilor secrete (NSA si CIA) s-au intalnit cu Cherrie Mills, sef de cabinet al lui Hillary Clinton, si i-au explicat riscurile ca smartphone-ul acesteia sa fie tinta atacului unui hacker, care l-ar putea transforma intr-un microfon.

Ceea ce se intamplase in urma cu zece ani la Departamentul de Stat, cand un telefon fusese folosit de rusi.

Cand afacerea e-mail-urilor a fost dezvaluita acum zece luni de New York Times, a provocat imediat plangeri din partea asociatiei Judicial Watch, care estima, in numele Freedom of Information Act, ca sistemul de smartphone personal a permis probabil, cand Hillary era in functie, sa disimuleze documente privind securitatea nationala. Hillary Clinton va fi audiata de anchetatori si ar putea fi acuzata de nerespectarea regulilor de securitate, obligatorii la un astfel de nivel.

Secretele "sistemului Clinton"

In spatele fundatiei lor, fostul presedinte si candidata democrata intretin legaturi stranse si dubioase cu lumea finantelor, sustin New York Times si Foreign... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro